Monday , February 6 2023

O eleva de la liceul din Moldovita care a terminat clasa a XII-a cu 10 si a luat 9.46 la BAC, eliminata din examen dupa afisarea rezultatelor: “Merg in instanta”

Mai multi elevi ai Liceului Tehnic “Vasile Cocea”, din comuna suceveana Moldovita, au fost eliminati din examenul de Bacalaureat au fost eliminati din examen pentru frauda. Printre cei 17 elevi al caror rezultat la BAC a fost anulat se afla si Alexandra Bindiu, sefa de promotie, care a incheiat clasa a XII-a cu 10 si a luat 9.46 la examen.

FOTO: Facebook/Alexandra Bindiu

Cei 17 elevi eliminati din examen dupa afisarea rezultatelor nu isi vor primi diploma. Eleva care a luat 9.46 la examen a declarat ca va merge in instanta pentru obtinerea diplomei necesare inscrierii la facultate. “Nivelul de dificultate (n.red. – al probelor de Bac) a fost acceptabil, m -am pregatit intens ca sa fac fata si dovada sunt rezultatele. (…) Eu sunt in stare sa dau BAC-ul in orice moment, nu este o problema, insa am nevoie de diploma ca sa ma pot inscrie la facultate, sa-mi continui studiile, din luna octombrie, la Universitatea Stefan cel Mare din Suceava (…)Am contactat avocati, vom merge in instanta pentru ca lucrarile redactate de mine sunt facute din cunostintele proprii. Eu imi vreau notele inapoi si diploma“, a declarat Alexandra Bindiu pentru adevarul.ro.
Intrebata daca s-a copiat in sala de examen eleva a raspuns. “Eu nu pot spune ce s-a intamplat, eu eram concentrata pe lucrarea mea. Profesorul care era supraveghetor raspunde de asta, era sarcina lui“.Reamintim ca 17 elevi de la liceul din Moldovița au fost eliminați din examenul de Bacalaureat pentru fraudă, la două săptămâni după examen. Tinerii sunt nemulțumiți și spun că au fost supuși unui abuz.

Șeful ISJ Suceava, Grigore Bocanci, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că sancțiunea a fost dată în urma unei sesizări trimise la Ministerul Educației.

„S-a constituit o comisie din partea ISJ Suceava care a ridicat înregistrările video ale examenului de Bacalaureat susținut la Liceul Tehnologic <Vasile Cocea> din Moldovița. Acestea au fost analizate și s-a decis eliminarea din examen a unui număr de 17 elevi. Motivul este fraudarea examenului, elevii respectivi încercând diverse modalități de a copia”, a spus Bocanci. Acesta susține că au fost sesizate și organele de cercetare penală.


Am constatat că s-au eliminat elevii din sălile unde nu au fost prezenți elevi care fac parte din familii cu influențe politice. Astfel, noi credem că filmările din sălile lor au fost ascunse și neverificate. Mai circulă un zvon că primarul comunei al cărei nepoată nu a luat bacalaureatul în promoția trecută a făcut imediat două vizite în incinta liceului după terminarea examenului. Oare de ce? Să se asigure că totul va fi în favoarea nepoatei?”, a declarat una dintre elevele eliminate din examen.

Probele la examenul de Bacaluareat s-au încheiat în 26 iunie, rezultatele înainte de contestații s-au afișat în 30 iunie, iar cele finale în 5 iulie. Cei 17 elevi nu vor avea dreptul să participe la următoarele două sesiuni ale examentului de Bacaluareat.

Vezi si

Autocar cu șase persoane, răsturnat în șant, la ieșirea din Salcea. Nimeni nu a fost rănit

Duminică seara, în jurul orei 19.30,  un autocar a ieșit în afara părții carosabile, la …