Monday , September 26 2022

O comisie mixtă va lua la puricat activitatea Centrului “Pâinea vieții” din Broșteni

Printr-un ordin al prefectului, reprezentanți ai IPJ, AJPIS, DGASPC, ISU, ITM, ISJ, DSP și DSVSA vor verifica legalitatea funcționării acestui centru. După aproape doi ani de când au fost semnalate problemele de la acest orfelinat privat, reprezentanții statului au început să ia atitudine  

copil babtut

Ca urmare a articolelor prezentate în cotidianul “Obiectiv” în care am relatat despre problemele care se pare că se petrec în județul nostru, la Casa de copii “Pâinea vieții” din Broșteni, instituția prefectului s-a autosesizat și a convocat o comisie mixtă care va lua la puricat activitatea acestui centru.
“Având în vedere aspectele prezentate de presă referitoare la neregulile de la Centrul de îngrijire “Pâinea Vieții” din Broșteni, la sediul Instituției Prefectului a avut loc astăzi (n.r. ieri), 16 martie 2016, o ședință de lucru în cadrul căreia s-au stabilit detalii referitoare la efectuarea de verificări la acest cămin, care găzduiește aproximativ 70 de copii proveniți din familii sărace. La ședință au participat reprezentanții locali ai IPJ, AJPIS, DGASPC, ISU, ITM, ISJ, cât și reprezentanții Instituției prefectului”, a anunțat instituția suceveană printr-un comunicat de presă. Astfel, printr-un ordin al prefectului se va constitui o comisie interinstituțională care va verifica legalitatea funcționării acestui centru. Din comisie vor face parte și reprezentanți ai DSP și DSVSA.
Centrul privat din Broșteni instituționalizează 70 de minori dintre care doar 21 sunt din județul Suceava. Din acte reiese că aici stau în cursul zilei 11 copii care primesc o masă caldă și beneficiază de o cameră unde își pot face temele pentru următoarea zi și nicidecum 70 de copii care sunt sub supravegherea personalului 24 de ore pe zi.
Deși cotidianul “Obiectiv” a relatat despre toate aceste aspecte încă din vara anului 2014, abia acum, după aproape doi ani, se pare că reprezentanții instituțiilor statului încep să facă ceva. (Cristina RUSTI)

Vezi si

DSP a primit 31.100 de doze de vaccin antigripal

Medicii de familie din județ se pot prezenta la sediul Direcției de Sănătate Publică pentru …

2 comments

  1. In Acel camin sunt copii care dorm acolo nici decum 11 copii care isi fac temele ar trebui sa faceti control fara sa anuntatI cand mergi asa veti gasi adevarul

  2. Dar Institutia Prefectului, Directia Generala de Asistenta Sociala pentru Protectia Copilului( a Consiliului Judetean Suceava), Agentia Judeteana Pentru Prestatii şi Inspectie Sociala, nu existau in 2014???????????????????????????????????
    Toti politrucii sunt grozavi la incasat lefuri si indemnizatii de conducere dar competente???????????