Monday , March 4 2024

Nimic nou! Doar încă o zi în care Aeroportul de la Salcea a fost în ceață. Zboruri anulate și du-te-vino cu pasageri între Suceava și Iași

Ceața a dat din nou peste cap, miercuri, orarul zborurilor de pe Aeroportul Suceava. Au fost afectate cursele spre Sharm El Sheikh (Egipt), Luton (Londra), Memmingen și Roma – Fiumicino, pentru că avioanele care veneau dinspre aceste destinații nu au putut ateriza în siguranță pe aeroportul de la Salcea, învăluit în ceață densă de dimineață până seară.

Toată ziua de miercuri a fost un du-te-vino cu pasagerii între aeroportul din Salcea și cel de la Iași. Sutele de călători care au așteptat ieri îmbarcarea au fost duși la Iași (cazul zborurilor spre Sharm El Sheikh și Memmingen), de unde urmau să zboare spre destinație, iar pasagerii care au aterizat acolo au fost aduși cu autocarele la Suceava. Pasagerii care aveau bilete spre Londra, 86 la număr, au fost mai puțin norocoși, cursa lor fiind anulată, Wizz Air menționând că  vor fi reprogramați la alte zboruri. Zborul de la Roma spre Suceava nici n-a mai decolat de pe Fiumicino miercuri seară, fiind, de asemenea, anulat de Wizz Air, urmând a fi reprogramat pentru joi, 7 decembrie.

Cronologic, mai întâi Aeroportul Internațional “Ștefan cel Mare” Suceava  a informat, miercuri, că din cauza condițiilor meteo nefavorabile, respectiv vizibilitate scăzută (ceață), aeronava companiei SkyUp care efectuează cursa Sharm El Sheikh (Egipt) – Suceava a fost redirecţionată către Aeroportul “Henri Coanda” Bucureşti. Aeronava companiei SkyUp a plecat, mai târziu în cursul zilei, de pe Otopeni către Aeroportul Iaşi. Pasagerii debarcaţi la Iaşi urmau să fie transportaţi cu autocarele la Suceava, iar pasagerii care trebuiau să se îmbarce de la Suceava urmau să fie transportaţi cu autocarele la Iaşi, pentru a se îmbarca spre Sharm El Sheikh.

Aeronava companiei Wizz Air care efectuează cursa Londra (Luton) – Suceava, care trebuia să aterizeze la Suceava la 12.55, a aterizat, în cele din urmă, tot la Iaşi. Cei 178 de pasageri ai zborului au fost aduşi cu autocarele la Suceava. Zborul de întoarcere Suceava – Londra (Luton) a fost anulat, 86 pasageri urmând a fi reprogramaţi pentru alte zboruri.

Mai târziu, în cursul după-amiezii, cursa Wizz Air Memmingen – Suceava, programată să ajungă la Suceava la ora 17.55, a aterizat pe aeroportul din Iaşi. Pasagerii debarcați au fost și ei aduşi cu autocarele la Suceava în timp ce pasagerii zborului Suceava – Memmingen au fost duşi cu autocarele la Iaşi, unde s-au îmbarcat pentru Memmingen.

Cel din urmă zbor al zilei afectat de ceață, cursa Wizz Air de la Roma (Fiumicino) către Suceava (programată să aterizeze la 22.15) a fost anulat, fiind reprogramat pentru joi, 7 decembrie, având aterizarea estimată la orele 11:30. (O.S.)

 

Vezi si

Angelica Fădor: Congresul PPE, găzduit de PNL la București, cel mai important eveniment politic european înaintea alegerilor europarlamentare

Deputatul PNL de Suceava, Angelica Fădor, a apreciat, duminică, importanța și impactul decisiv al viitorului …

One comment

  1. De ce nu faceti aeroprtul ala autogara? Deschideti-l.firmelor de transport persoane si gata!