Wednesday , December 7 2022

Nechifor a discutat în China despre înfiinţarea la Suceava a unui centru de medicină tradiţională

Nechifor  Catalin


Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, marţi, la întoarcea dintr-o vizită în China, că a discutat cu partenerii chinezi despre parteneriate publice-private, unul dintre ele vizând înfiinţarea la Suceava a unui centru de medicină tradiţională chinezească. Nechifor, care este preşedinte al PSD Suceava, a fost, împreună cu secretarul general al PSD, deputatul Andrei Dolineaschi, într-o vizită de o săptămână în China, unde a avut discuţii cu reprezentanţi ai Partidului Comunist Chinez şi reprezentanţi guvernamentali. El a spus că pe parcursul vizitei a remarcat, pe lângă deschiderea “fantastică” a chinezilor pentru România şi o dorinţă a lor de a investi în România.
Nechifor a susţinut că discuţiile au vizat şi variante de creare de oportunităţi de parteneriate publice-private, între autorităţi din China şi autorităţi din România şi despre colaborări între firme dintre cele două ţări. El a spus că a discutat despre posibilitatea de a înfiinţa, în judeţul Suceava, un centru de medicină tradiţională chinezească, la Cacica, unde există şi potenţial balnear, sau la Solca. “Aştept să vedem ce se leagă”, a precizat Nechifor.
Preşedintele CJ Suceava a arătat că partea chineză a vorbit şi despre problema schimburilor de turişti, în condiţiile în care anul trecut peste 80 de milioane de turişti chinezi au vizitat diverse destinaţii din afara Chinei. “Am explicat potenţialul turistic al Sucevei şi care sunt sunt punctele de atracţie”, a spus Nechifor. El a mai declarat că le-a prezentat partenerilor din China şi posibilitatea de a investi în proiectul parcului schiabil din Masivul Călimani sau în proiectul parcului de aventură de la Păltinoasa, precizând că Suceava va avea peste doi ani un aeroport modernizat. Nechifor a adăugat că a avut discuţii şi pentru alt tip de investiţii în parcuri industriale sau parcuri hi-tech.
In ceea ce priveşte contactul politic, Nechifor a arătat că “s-a reiterat faptul ca PSD e principalul partener al Partidului Comunist din China”. La sfârşitul lunii mai, Nechifor va face parte dintr-o delegaţie condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, care va face o vizită oficială în Kazahstan.

Vezi si

Primăria Suceava va lua un credit pentru asfaltarea a 30 de străzi

Un credit de zece milioane de lei va fi accesat de Primăria Municipiului Suceava în …

No comments

  1. a reiterat faptul ca PSD e principalul partener al Partidului Comunist din China !!! a sa da tovarase Nechifor !