Monday , May 20 2024

Muzeul vrea sa v=nda “Ciocolata Bucovina” si „Vinul Muzeului Bucovina”

N vinul va fi de la Ia[i, iar ciocolata este produs\ la Cisn\die sub licen]\ belgian\, directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, spun=nd c\ aceste produse se vor putea cump\ra doar de la standurile institu]iei, cel mai probabil `ncep=nd de la sf=r[itul lunii mai, iar veniturile vor fi folosite pentru sus]inerea unor activit\]i culturale

~n aproximativ o lun\, sucevenii vor putea s\ cumpere vin [i ciocolat\ de la standurile ce apar]in Muzeului Bucovinei. Conducerea institu]iei face de mai mult\ vreme demersuri `n acest sens, acestea fiind de altfel `ntr-un stadiu destul de avansat. Produselor vor fi v=ndute sub brand propriu, denumirea fiind cea de „Ciocolata Bucovina a Muzeului Bucovinei” [i „Vinul Muzeului Bucovina”.
„Ciocolata Bucovina este un sortiment ce se va vinde `n Rom=nia strict pentru brandul Muzeului Bucovinei. Va putea fi cump\rat\ doar la standurile Muzeului bucovinei. Este vorba de ciocolat\ produs\ la Cisn\die sub licen]\ belgian\. Sper\m ca la finele lunii mai s\ o putem scoate la v=nzare”, ne-a declarat directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu.
~n ceea ce prive[te vinurile ce vor fi comercializate la standurile Muzeului Bucovinei, Emil Ursu a declarat c\ vor fi numai vinuri seci, at=t ro[ii, c=t [i albe. Vinul Muzeului Bucovinei va fi, de asemenea, un produs de band [i va fi produs de o podgorie din jude]ul Ia[i. „Vinul ne-a fost recomandat de unul dintre cei mai mari speciali[ti oenologi din ]ar\ [i anume domnul profesor universitar doctor Valeriu Cotea, prorector [tiin]ific al Universit\]ii de {tiin]e Agricole [i Medicin\ Veterinar\ „Ion Ionescu de la Brad” din Ia[i”,a ]inut s\ precizeze Emil Ursu.
De altfel, directorul a declarat c\ inten]ioneaz\ ca, `n m\sura `n care este posibil, tot din acest an s\ poat\ scoate la v=nzare, la standurile institu]iei, [i afinat\ care de asemenea, s\ fie sub brandul Muzeului Bucovinei. Deocamdat\ au fost contacta]i doi produc\tori `ns\ `n acest caz demersurile sunt ceva mai dificile dec=t `n cazul celor cu privire la ciocolat\ [i vin.
Scopul pentru care vor fi scoase la v=nzare, cel mai probabil de la finele lunii mai, aceste produse este cel ca Muzeul Bucovinei s\ `[i poat\ completa veniturile `n scopul asigur\rii unor fonduri pentru activit\]i culturale [i muzeale. Emil Ursu a precizat c\ vinul [i ciocolata vor fi luate de la produc\tor iar pre]ul cerut de acesta va fi achitat pe m\sura v=nz\rii bunurilor respective la standurile unde se vor putea comercializa acestea [i anume la muzeele de {tiin]ele Naturii, Etnografic (Hanul Domnesc), de Istorie, cel al Satului Bucovinean, precum [i la Cetatea de Scaun, la casa memorial\ „Nicolae Labi[” de la M\lini [i la muzeul de la Stupca.
Diferen]a dintre pre]ul ce va fi achita produc\torului [i cel ce va fi pl\tit de cump\r\tor va intra `n bugetul Muzeului Bucovinei. Pre]urile fixe nu au fost stabilite, deocamdat\, `ns\ potrivit celor spuse de Emil Ursu o ciocolat\ ar putea costa `n jur de 5 – 6 lei iar o sticl\ de vin ar fi de aproximativ 15  – 20 de lei. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Meci de Liga V-a întrerupt după o încăierare generală între jucători și spectatori

Cazul meciului dintre Polul Nord Brodina și Unirea Salcea va ajunge miercuri pe masa Comisiei …