Thursday , December 1 2022

Liviu Dragnea le-a spus primarilor suceveni că proiectele prioritare sunt pe reţele de utilităţi şi infrastructură, nu pârtii de schi şi baze sportive

dragnea la cj [800x600]

Vicepremierul a spus că la una din cele două vizite pe care le va mai face în judeţul Suceava se va deplasa şi la Vultureşti, iar primarului de la Vatra Dornei i-a spus că îl susţine în perspectiva introducerii cazinoului în circuitul turistic

Vicepremierul Liviu Dragnea le-a transmis primarilor suceveni că pot depune proiecte pentru fonduri europene, dar a arătat că priorităţile pe care el le consideră şi pe care Guvernul le va susţine sunt legate de dezvoltarea fie în domeniul infrastructurii rutiere, fie în privinţa reţelelor de utilităţi, în mediul rural cu accent pe apă şi canalizare.
Răspunzând primarului PSD al comunei sucevene Panaci, Vasile Cozan, vicepremierul i-a transmis că nu vrea să îi dea speranţe false şi a spus că acelaşi lucru este valabil pentru toate primăriile care cer bani în ce priveşte bazele sportive şi terenurile de sport. „Un teren de fotbal este important, dar nu este prioritar acum. Nu cred că ne permitem acum să avem priorităţi pentru terenuri de sport sau pentru parcuri în mediul rural”, i-a spus Liviu Dragnea, într-o întâlnire pe care a avut-o ieri, la Palatul Administrativ, cu primarii din judeţul nostru. Tot în acelaşi context, vicepremierul a explicat că prioritatea pentru mediul rural o constituie reţelele de apă şi canalizare, arătând în acest sens că există termene negociate cu Uniunea Europeană şi care trebuie respectate până în 2016. La aceeaşi întâlnire, foarte mulţi primari au ridicat diverse probleme legate de şcoli, lucii de apă, drumuri judeţene şamd.
Totuşi, Liviu Dragnea s-a arătat sceptic în ceea ce priveşte finanţarea unor lucrări pentru prâtii de schi, neputând să dea vreun răspuns pozitiv primarului liberal al municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, în legătură cu pârtia de la Rarău, ci cu proiecte privind reţelele de apă – canal şi reabilitare străzi.
Mai favorabil a părut a fi cu primarul PDL al municipiului Vatra Dornei, Ilie Boancheş, căruia i-a spus că este de acord cu susţinerea problemei privitoare la cazinou, în ideea includerii acestuia în circuitul turistic. La fel şi cu primarul PDL al comunei Vultureşti, Mihai Grădinariu, care s-a plâns că zona sa este cam uitată, iar vicepremierul i-a promis că la una din cele două vizite pe care le va mai face, anul acesta, în Suceava, va merge personal al Vultureşti.
O atitudine condescendentă a afişat faţă de primarul PSD al oraşului Milişăuţi, Mircea Laurus. Acesta a precizat că „oraşul şi viitorul municipiu Milişăuţi a cam rămas cu murăturile”, arătând că nu a primit niciun sprijin din 2003 până acum, pentru ca aspectul localităţii să arate ca acela al unuii oraş.
Cât priveşte perspectivele accesării fondurilor europene, Liviu Dragnea a spus că pentru modernizarea drumurilor, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, pe care îl conduce, va gestiona fonduri europene de ordinul miliardelor, regiunea de Nord-Est va beneficia de finanţări importante de la UE, între anii 2014 şi 2020, în condiţiile în care acum este penultima din Europa ca nivel de dezvoltare. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Peste 300 de polițiști suceveni acționează în perioada minivacanței de Sf. Andrei și 1 Decembrie

În perioada 30 noiembrie – 04 decembrie, polițiștii de ordine publică și rutieră din cadrul …