Wednesday , February 1 2023

Judecătorii Curții de Apel Suceava amenință cu proteste dacă vor scădea salariile magistraților

Adunarea Generală a judecătorilor Curții de Apel Suceava, întrunită în ședința din 23 decembrie 2019, a analizat efectul potențial al diminuării sporului pentru desfășurarea activității în condiții grele și vătămătoare precum și al eliminării pensiilor de serviciu ale magistraților, constatându-se că aceste măsuri, aflate în procedură avansată de legiferare, sunt de natură să afecteze independența puterii judecătorești, se arată într-un comunicat de presă.

Stabilitatea financiară a magistraților nu constituie un privilegiu, ci o compensație pentru incompatibilitățile și interdicțiile profesiei, reglementate pentru garantarea independenței și imparțialității lor, aspect statuat și prin decizii ale Curții Constituționale – Decizia nr. 20/2000 și nr. 873/2010.

Adunarea Generală a judecătorilor Curții de Apel Suceava face un apel în sensul respectării echilibrului puterilor legislativă, executivă și judecătorească și evitării oricăror măsuri de natură a submina autoritatea judecătorilor.

Drept urmare, în situația în care vor fi adoptate măsuri de diminuare a drepturilor ­sala­riale de natură a încălca statutul constituțional al ma­­­gistraților, judecătorii Curții de Apel Suceava își rezervă dreptul de a iniția acțiuni de protest fără a afecta judecarea cauzelor urgente și care nu pot fi amânate”, a transmis Biroul de Informare și Relații Publice al Curții de Apel Suceava.

Vezi si

”Spune NU cariilor!”, campanie de igienă orală derulată în 94 unități de învățământ, la inițiativa Grădiniței ”Țăndărică” Suceava

”Scopul campaniei a fost îndeplinit cu succes prin intermediul numeroaselor activități desfășurate prin mijloace de …

2 comments

  1. de sistem privat s-a auzit, drum bun, daca nu va convine, si protestati pentru legea raspunderii. avocati va astept.

  2. Salariile sa nu fie micsorate, sa zaca in continuare 10-15 ani dosare de toat jena, sa nu raspunda nici material si nici cu functiile bine platite pentru magariile facute, fie pe pile fie la presiunile securistilor din sistem, evident dovedite aceste magarii.