Wednesday , November 30 2022

Investiţiile din Suceava blocate de fostul guvern PSD, subiectul unei noi declaraţii politice a senatorului PNL Gheorghe Flutur

 “Abandonarea investiţiilor în infrastructură pune în pericol dezvoltarea locală şi regională. Fără infrastructură, orice zonă riscă să rămână în izolare şi este condamnată la subdezvoltare” declară secretarul general al PNL, Gheorghe Flutur. “Prin sistarea lucrărilor la centura Sucevei, municipiul Suceava este sufocat”, atrage din nou atenţia senatorul Flutur 

flutur 20 nov 2014 [800x600]

Senatorul PNL Gheorghe Flutur a făcut publică o declaraţie politică în care arată că  fostul Guvern PSD a sistat finanţările şi a blocat lucrările la toate investiţiile începute în judeţul Suceava. “Abandonarea investiţiilor în infrastructură pune în pericol dezvoltarea locală şi regională. Fără infrastructură, orice zonă riscă să rămână în izolare şi este condamnată la subdezvoltare. În infrastructura judeţului Suceava, ruta ocolitoare a Sucevei, încremenită în expertize şi licitaţii, modernizarea DN18 pe tronsonul Iacobeni-Cârlibaba-Borşa, reabilitarea DN 17B Vatra Dornei – Broşteni – judeţul Neamţ, şoselele de centură de la Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc şi Fălticeni, sunt obiective abandonate, la care trebuie să adaug refuzul Guvernului PSD de lua în calcul Autostrada Siret-Suceava-Bucureşti” a explicat senatorul Flutur, secretar general al PNL la nivel naţional.
Gheorghe Flutur a descris cum guvernarea PSD a întârziat în mod repetat reluarea lucrărilor în vederea finalizării centurii Sucevei. “În declaraţii, începând cu 2012, PSD promitea apăsat că se vor aloca fonduri, dar, aşa cum am văzut, nu s-au dat. Nu este singura dată când PSD nu s-a ţinut de cuvânt.
Guvernul PSD ne-a demonstrat că nu doreşte să finalizeze şoseaua de centură, alocând în bugetele de stat fonduri “cu pipeta” pentru continuarea investiţiei şi amânând în permanenţă termenele de finalizare. Drept dovadă, Legea bugetului de stat pentru anul 2015, certifica faptul că Guvernul PSD nu şi-a propus să finalize celelalte două tronsoane ale centuri, propunând alocarea doar a unei părţi din valoarea rămasă de finanţat. Pe 10 octombrie 2015, la Suceava, ministrul de atunci al Transporturilor confirma cu seninătate că Guvernul PSD nu are de gând să finalizeze centura Municipiului Suceava nici în anul 2016. Mai mult decât atât, nu s-a prezentat un termen credibil în care se vor relua lucrările, deci nici vorbă despre un eventual termen al finalizării rutei ocolitoar. Au fost multe declaraţii contradictorii cu privire la reluarea lucrărilor şi la termenul de finalizare. În mod normal nu ar fi nevoie de mai mult de trei luni pentru a termina lucrările pe cele două tronsoane rămase, în condiţiile în care sunt deja executate în procent de peste 90 %.
Prin sistarea lucrărilor la centura Sucevei, municipiul Suceava este sufocat. Există cartiere în municipiul Suceava unde autovehicule de mare tonaj trec pe lângă locuinţe, provocând avarii şi fiind un real pericol pentru trecătorii din zonele respective. Ruta ocolitoare este extrem de importantă pentru întreg Judeţul Suceava” se arată în declaraţia politică a senatorului sucevean Gheorghe Flutur.
Pe de altă parte, pentru şoseaua de centură a municipiului Rădăuţi nu s-a finalizat procedura juridică în cazul terenurilor, iar lucrările oricum nu pot demara din cauză că societatea care are în gestiune stâlpii care susţin firele de înaltă tensiune nu acceptă deschiderea şantierului pentru că nu a primit banii pentru mutarea stâlpilor.
O situaţie extrem de gravă se înregistrează ca urmare a blocării lucrărilor de reabilitare, pe teritoriul judeţului Suceava, a Drumului Naţional DN18, arteră de maximă importanţă pentru traficul intern şi internaţional din nordul ţări”, a explicat Flutur. El consideră că judeţul Suceava, Bucovina, Regiunea de Nord-Est şi întreaga Moldovă nu beneficiază de minimul necesar de obiective de investiţii în infrastructura de transporturi. (O.S.)

Vezi si

Mănăstirea Teodoreni se va extinde începând cu anul viitor

Un nou corp de chilii va fi construit, cel mai probabil de anul viitor sau …

2 comments

  1. Vrem nu vrem, Flutur este singurul sucevean care a deschis usi pe la Bucuresti si care mai are capacitatea de a deschide. Nechifor nu a fost in stare absolut deloc sa profite de capitalul imens de imagine castigat dupa ce l-a invins pe Flutur, a stat 2 ani prin conferinte de presa si il acuza pe Flutur ca nu a facut mai nimic. Pai indata i se termina mandatul si el se poate lauda cu o groapa de gunoi in inima Bucovinei si cu un aeroport finalizat cu vreo 2 ani intarziere, de pe care nu poti zbura nicaieri inca cateva luni bune. Cursele la Bucuresti sunt facute special pentru deputati si senatori, nicidecum pentru omul de rand, la ore total nepotrivite. Ajungi in Bucuresti la ora 15,10, pana pleci de la aeroport se face ora 16.00. Se inchid institutii, ambasade, unii medici pleaca acasa, deci omul de rand degeaba zboara la orele alea spre Bucuresti ca nu-si poate rezolva nimic. Referitor la centura Sucevei, chiar este o mare bataie de joc si o pata mare de rahat pe guvernarea PSD. Sa ai un proiect finalizat in proportie de 80-90 % si in 4 ani sa nu fi in stare sa termini cei 10%, ce mai poate fi spus?

  2. Domnule Flutur oare nu ar fi mai elegant sa faceti un pas in spate si sa lasati pe altii mai tineri si cu un trecut apolitic sa se implice ? Este vremea schimbarilor si personal m-am cam saturat de aceleasi nume si aceleasi clisee de 25 ani incoace. Acelasi discurs plictisitor!