Sunday , April 28 2024

Ion Lungu, din nou pe șantierul Sălii Polivalente. ”Până la sfârșitul lunii va fi turnată placa între demisol și parter”

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a fost din nou pe șantierul viitoarei Săli Polivalente, care se ridică în zona Metro. ”Chiar dacă a venit iarna, se lucrează în continuare, iar până la sfârșitul acestei luni se va termina de turnat placa între demisol și parter la Corpul C1 al Sălii Polivalente”, a declarat primarul Lungu. Acesta a purtat discuții cu conducerea șantierului, primind asigurări că activitatea va continua pe parcursul întregii luni și, chiar dacă sunt zilele libere de Crăciun și Anul Nou, această placă va fi finalizată.

De asemenea, Ion Lungu a declarat că va avea o discuție cu ministrul Finanțelor, la București, în cadrul căreia va solicita asigurarea finanțării în continuare pentru acest obiectiv important pentru Suceava.  ”Sper ca anul viitor sala să fie în mare parte ridicată. Vreau să cred că în 2024, cu un buget corespunzător, vom putea lucra conform graficului stabilit”, a spus primarul Sucevei.

Sala Polivalentă care se ridică la ieșirea din Suceava spre Fălticeni are aria construită de 10.552 mp, având regim de înălțime D+P+2E,  suprafața desfășurată fiind de circa patru ori mai mare, mai exact 42.631 mp. Pe lângă clădirea propriu-zisă, va fi construită și o anexă tehnică cu regim de înălțime parter, pe o arie desfășurată de 202 mp.

Contractul pentru proiectarea și execuția Sălii Polivalente a fost semnat la 17 iunie 2022, valoarea inițială fiind de 111.769.284,49 lei, fără TVA, reprezentând 86,69% prin raportare la suma estimată din anunțul de participare, și anume 128.930.487,29 lei, fără TVA. Ulterior, valoarea a fost majorată prin acte adiționale, ultimul fiind semnat pe 15 iunie a.c., iar valoarea contractată a urcat la suma de 129.438.721,39 lei fără TVA, ajungând la o pondere de aproape 100,4% față de suma estimată inițial.

Așa cum am mai precizat în relatările anterioare ale cotidianului Obiectiv de Suceava, au fost anumite schimbări față de proiectul inițial, iar acestea țin de procedura în urma căreia s-a aprobat în Comisia Tehnico-Economică a Companiei Naționale de Investiții (CNI) noua soluție de încălzire propusă, pe pompe cu recirculare apă-sol și panouri fotovoltaice, în loc de încălzire pe gaz metan. Precizăm că lucrările finanțate în principal de CNI la Sala Polivalentă sunt efectuate de asocierea de firme al cărei lider este societatea bistrițeană MIS GRUP și asociați declarați sunt SDC PROIECT, S.C. ARHICRIS LOGISTIC S.R.L., Energo Construcții Civile și Industriale, SC OPTIM PROJECT MANAGEMENT. (O.S.)

Vezi si

Gheorghe Flutur, la Ziua Diasporei Poloneze: Continuarea A7 de la Siret spre Cernăuți și apoi spre Polonia ar întări legăturile dintre țările noastre

La invitația președintelui Uniunii Poloneze din România, deputatul Ghervazen Longher, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, …