Wednesday , November 29 2023

Chiar dacă a nins, lucrările continuă la Sala Polivalentă a Sucevei

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a fost, marți, într-o nouă vizită pe șantierul Sălii Polivalente, din cadrul Complexului Sportiv al municipiului Suceava.

”Chiar dacă a nins, lucrările continuă la Sala Polivalentă. Se lucrează la cofrarea pentru turnarea primei plăci de beton între demisol și parter”, a declarat primarul Lungu.

Conform acestuia, dacă vremea va permite, placa respectivă va fi turnată în această săptămână.

Sala Polivalentă de la Suceava, care se ridică la intrarea în oraș dinspre Fălticeni are aria construită de 10.552 mp, având regim de înălțime D+P+2E,  suprafața desfășurată fiind de circa patru ori mai mare, mai exact 42.631 mp. Pe lângă clădirea propriu-zisă, va fi construită și o anexă tehnică cu regim de înălțime parter, pe o arie desfășurată de 202 mp.

Contractul pentru proiectarea și execuția Sălii Polivalente a fost semnat la 17 iunie 2022, valoarea inițială fiind de 111.769.284,49 lei, fără TVA, reprezentând 86,69% prin raportare la suma estimată din anunțul de participare, și anume 128.930.487,29 lei, fără TVA. Ulterior, valoarea a fost majorată prin acte adiționale, ultimul fiind semnat pe 15 iunie a.c., iar valoarea contractată a urcat la suma de 129.438.721,39 lei fără TVA, ajungând la o pondere de aproape 100,4% față de suma estimată inițial.

Precizăm că lucrările finanțate în principal de CNI la Sala Polivalentă sunt efectuate de asocierea de firme al cărei lider este societatea bistrițeană MIS GRUP și asociați declarați sunt SDC PROIECT, S.C. ARHICRIS LOGISTIC S.R.L., Energo Construcții Civile și Industriale, SC OPTIM PROJECT MANAGEMENT.

Îmi doresc ca până la sfârșitul anului 2024 Sala Polivalentă să fie finalizată”, a declarat în repetate rânduri primarul Ion Lungu. (O.S.)

Vezi si

PROFI va încheia anul cu 1.400 de magazine Partener

Programul prin care PROFI face mai bună calitatea serviciilor și eficiența magazinelor sale încredințând managementul …