Monday , March 4 2024

Grindeanu: În toamna acestui an se va circula pe tronsonul patru al autostrăzii A7 de la Focșani la Buzău

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, luni, că în toamna acestui an se va putea circula pe autostrada A7 de la Focșani la Buzău, chiar dacă două dintre loturi au ca dată de finalizare anul 2025, relatează Agerpres. „Pe primele două tronsoane de la Ploiești la Buzău vă pot spune că rămânem pe termenul asumat, și anume octombrie anul acesta vor fi date în circulație. Pe lotul 3 care, din păcate, a tot fost amânat cam un an jumate de diversele contestații și răspunsuri date de către cei de la CNSC, vor începe lucrările la 1 martie, deci în două săptămâni, iar aici, pe cele 4 loturi, este o mobilizare nu bună, ci foarte bună. (…)

În toamna acestui an, spre sfârșitul anului, se va circula pe cele patru loturi, chiar dacă două al termenul 2025. Avem un constructor care de fiecare dată reușește să devanseze toate aceste termene asumate și nu va face excepție acest tronson de la Buzău la Focșani.

Mai mult decât atât, am convenit cu constructorii ca în momentul în care se termină câte un tronson de la o descărcare la alta, să poată fi utilizat întreg tronsonul, să poată fi dat în circulație. Adică să nu așteptăm întregul lot 4 sau întregul lot 3. În momentul în care sunt finalizate lucrările pe bucăți care pot fi date în circulație, să facem acest lucru fără să așteptăm toată birocrația legată de recepțiile finale pe loturi (…) Lucrările continuă și în sus, spre Pașcani, și colegii (…) mi-au spus că ritmul e același”, a declarat Grindeanu, la Focșani.

El a subliniat că acest finalizarea acestui lot al A7 este deosebit de importantă pentru municipiul Focșani, deoarece va prelua mare parte a traficului din oraș.

„știu că e foarte important acest lot 4, care ajută foarte mult Focșaniul, și domnul primar mi-a spus acest lucru. E și cel mai înaintat. Dacă se mai rezolvă câteva chestiuni, să zicem așa birocratice pe care ni le-au spus colegii din companie, putem pe finalul acestei veri să spunem că tot lotul acesta 4, cocoașa asta de la Focșani, va fi dată în circulație și știu că va fi de folos pentru întreaga circulația din zonă”, a spus ministrul Transporturilor.

Potrivit ministrului Transporturilor, în următoarea perioadă vor fi finalizate și studiile de fezabilitate pentru următoarele tronsoane ale A7, până la Siret.

„S-au finalizat, aproape finalizat, studiile de fezabilitate și pe tronsonul Pașcani – Suceava, deci în perioada următoare, în următoarele săptămâni, probabil vom fi în stare să scoatem la licitație și acea bucată de la Pașcani la Suceava. știți că ținta noastră este să ne ducem până sus, la Siret. Probabil în primăvara acestui an să reușim să termină și studiul de fezabilitate și de la Suceava la Siret. E important acest lucru”, a precizat Grindeanu.

Sorin Grindeanu a ajuns, luni, la Focșani, pentru a verifica stadiului lucrărilor la obiectivul de infrastructură rutieră Autostrada A7, de la Buzău la Focșani.

Autostrada A7 Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău – Pașcani are o lungime de 319 kilometri, proiectul fiind divizat în patru secțiuni: Ploiești – Buzău cu o lungime de 63,25 km; Buzău – Focșani cu o lungime de 82,44 km; Focșani – Bacău cu o lungime de 95,9 km; Bacău – Pașcani cu o lungime de 77,39 km.  (Agerpres)

Vezi si

Iliescu: Regret anumite episoade din primii ani de după Revoluţie; ce s-a întâmplat era inevitabil

Fostul preşedinte al României Ion Iliescu afirmă că regretă, privind retrospectiv, unele episoade din primii …