Saturday , December 2 2023

Intervenție chirurgicală în premieră la Spitalul Județean Suceava, la o pacientă cu obezitate morbidă suferind de cancer

O intervenție chirurgicală în premieră, în specialitatea obstetrică – ginecologie, a fost realizată recent la Spitalul Județean de Urgențe « Sf. Ioan cel Nou» , Suceava.

Este vorbă despre o pacientă în vârstă de 54 ani, cu obezitate morbidă (125 kg), cu multiple comorbidități, diagnosticată cu Neoplasm (cancer) de endometru în stadiu incipient, la care s-a practicat Histerectomie totală cu anexectomie bilaterală pe cale laparoscopică (îndepărtarea uterului și a anexelor prin mici incizii de 1 cm).

Intervenția a durat 4,5 ore, fiind o provocare pentru întreaga echipă operatorie formată din medicii ginecologi : Dr. Alina Mădălina Luca, Dr. Mariana Naida, Dr Laura Coca; medic anestezist: Dr Denisa Titeni, asistentele Emilia Doroftei și Nicoleta Acusandrei , dar a fost realizată cu succes, cu o evoluție postoperatorie favorabilă, pacienta fiind externată după 72 de ore.

”Laparascopia este o intervenție chirurgicală minim invazivă, cu multiple avantaje pentru pacient: dureri postoperatorii minime, reluarea activității prefesionale precoce, rezultat cosmetic mai bun, durată minimă de spitalizare, risc de infecții mai scăzut, și se poate aplica în majoritatea patologiilor ginecologice (fibroamele uterine, sarcina ectopică (extrauterină), endometrioză, chisturi de ovar, patologie tubara ). Acest tip de intervenție chirurgicală, minim inaziva, vine în sprijinul pacienților suceveni și nu numai, care nu vor mai trebui să se deplaseze în alte spitale din centre universitare”, se arată într-un comunicat transmis de dr. Dan Teodorovici, purtător de cuvânt al Spitalului Județean. (O.S.)

Vezi si

31 de școli din județul Suceava pot aplica pentru finanțări de până la 300.000 de euro pe proiect, pentru reducerea abandonului școlar

Cererile de finanțare se depun până pe 12 ianuarie 2024 pe platforma online. Proiectele finanțate …