Friday , April 16 2021

Întâlniri ale primarului Sucevei la instituțiile centrale pentru finanțarea unor proiecte și pentru deblocarea unor tranșe de bani la alte proiecte în derulare

Primarul municipiului Suceava a avut în cursul zilei de joi, 4 martie, întâlniri la instituțiile centrale din Capitala României cu privire la finanțarea unor proiecte și la efectuarea unor plăți în contul unor tranșe la unele proiecte europene în derulare.

„Am avut astăzi întâlniri în București la Ministerul Finanțelor Publice, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și la Compania Națională de Investiții pe următoarele teme: pregătirea documentației de aprobare pe săptămâna viitoare a Hotărârii de Guvern privind Sala Polivalentă de 5.000 de locuri din Suceava; discuții privind semnarea contractului cu firma Solaris din Polonia pentru cele 15 autobuze electrice câștigate la licitație; discuții la Comisia de împrumuturi de la Ministerul Finanțelor Publice, referitor la tragerile din acest an atât la creditul angajat pentru finanțări interne, cât și a celui angajat pentru cofinanțare la finanțările europene; urgentarea încasărilor la cele 6 cereri de plată depuse pe fonduri europene în lunile ianuarie și februarie 2021”, a spus primarul Sucevei.

De asemenea, el a avut discuții la Ministerul Dezvoltării pentru finanțarea lucrărilor de reabilitări termice pe care vrem să le facem în acest an pe programul Termoficare 2006-2021, inclusiv devierea magistralei de termoficare de pe traseul Rutei Alternative Suceava – Botoșani, de pe strada Apeductului. O parte dintre probleme le-am rezolvat în cadrul discuțiilor, altele vor fi rezolvate în perioada următoare. Voi sta în contact permanent cu autoritățile centrale pentru rezolvarea problemelor municipalității! Doamne ajută!”, a mai spus Ion Lungu. (D.P.)

 

 

 

Vezi si

Ministerul Culturii lansează Sesiunea 2021 a programului Tezaur Uman Viu. Bogdan Gheorghiu: Excelenţa merită recunoaştere

Ministerul Culturii anunță lansarea celei de-a noua sesiuni de depunere a dosarelor de candidatură pentru …

One comment

 1. Multumim- Dl. Primar

  Felicitari, frumoasa initiativa pentru Suceava!
  Dl Lungu si Dl Flutur imlicati-va cit mai mult in administrarea tinutului Suceava! Sudi-stii nu iubesc Bucovina!
  Stiu sigur ca sunteti oameni instruiti chiar si in politica. Dar nu strica sa revedeti Invățăturile lui Frederic cel Mare, regele Prusiei din 1740 până în 1786, care scria în „Eseu despre formele de guvernământ“ (1781):
  ,,că cel care conduce un tinut, nu este decât cel dintâi slujitor al sau, dator să acționeze, cu chibzuință și în afara oricărui interes personal, ca și când ar trebui, în orice clipă, să dea socoteală concetățenilor săi de felul în care administrează tinutul“.
  Nu este un adevarat indreptar in ale politicii de conducere? Dar citi il iau in seama, vorbind intre noi?