Saturday , January 28 2023

Inspectoare de la ISJ, vicepreşedinte la o comisie de BAC unde s-au corectat chiar tezele elevilor săi

Inspectoarea Tatiana Vântur, profesor titular al Colegiului Naţional “Mihai Eminescu” a fost vice-preşedinta Comisiei de Bacalaureat la centrul de corectare unde au ajuns şi lucrările elevilor de la “Mihai Eminescu”, deşi legislaţia interzice acest lucru. Ea a fost numită vice-preşedintă la comisie chipurile printr-o repartizare computerizată, iar “nevinovaţii” din conducerea ISJ susţin că nu au sesizat incompatibilittatea. La acest centru au fost corectate lucrările scrise a 1.087 de candidaţi

Tatiana Vantur- inspector ISJ Suceava
Tatiana Vântur
Profesoara Tatiana Vântur, inspector şcolar în cadrul Inspectoratului Scolar Judeţean Suceava şi profesor titular la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Suceava a fost vice-preşedinta Comisiei de Bacalaureat la centrul de corectare de la Scoala Generală nr. 3 Suceava. La acest centru au ajuns spre corectare şi lucrările scrise ale candidaţilor de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Suceava. La centrul de corectare de la Scoala nr. 3 au fost arondate mai multe unităţi de învăţământ, printre care Colegiul Tehnic Rădăuţi, Colegiul Naţional “Nicu Gane” Fălticeni şi Colegiul Tehnic “Samoil Isopescu” din Suceava, însumând lucrările unui număr de 1.087 de candidaţi.
Conform Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat aprobată prin ordinul ministrului Educaţiei, comisiile de Bacalaureat judeţene stabilesc componenţa comisiilor din centrele de examen cu cel mult 48 de ore înainte de începerea probelor scrise, prin tragere la sorţi, în şedinţă publică, la care sunt invitaţi, în mod obligatoriu, reprezentanţi ai asociaţiei de părinţi şi ai sindicatelor din învăţământ. “Cadrele didactice care fac parte din comisiile din centrele de examen şi de evaluare, inclusiv persoanele de contact/informaticienii, sunt selectate din alte unităţi şcolare decât cele din care provin candidaţii arondaţi centrelor”, se menţionează în Articolul 8, aliniatul 3 al Ordinului de Ministru privind organizarea şi desfăşurarea examenului de Bacalaureat naţional 2014. Aşa cum reiese din declaraţiile inspectorului şcolar general adjunct, profesoara Gabriela Scutaru, inspectoarea Tatiana Vântur a ajuns vice-preşedinta comisiei de la Centrul de Corectare din cadrul Scolii Generale nr.3 Suceava în urma unei repartizări computerizate, iar în baza de date aceasta figurează ca inspector şcolar şi nu ca profesor la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Suceava. Repartizarea computerizată s-a făcut în cadrul unei şedinţe publice la care au luat parte atât reprezentanţi ai Asociaţiei părinţilor cât şi Giani Leonte din partea sindicatelor din învăţământ. “Tatiana Vântur a participat acolo din partea Inspectoratului Scolar Suceava pentru că aici munceşte. Nu consider că este foarte semnificativ unde predă. Putea să aibă ore la orice unitate de învăţământ din judeţ. A fost trimisă să reprezinte Inspectoratul Scolar, nu Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, încearcă să dreagă busuiocul profesoara Gabriela Scutaru, inspector şcolar general-adjunct în cadrul ISJ Suceava.
Profesoara Tatiana Vântur predă la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, unitate de învăţământ unde este titulară, ore de chimie la clasele VII-VIII şi un curs opţional despre proiecte europene destinat elevilor claselor a XI-a. “Am primit un telefon din partea conducerii ISJ în ziua de duminică, 29 iunie, şi am fost înştiinţată că trebuie să mă prezint luni, 30 iunie, la Centrul de examen de la Scoala Generală nr. 3. Nu consider că am greşit cu ceva, mi-am făcut datoria şi am stat în centru până după miezul nopţii. Am muncit mult pe perioada acestui examen, cât despre incompatibilitatea mea, vă pot spune sincer că nici măcar nu am sesizat-o”, a declarat profesoara Tatiana Vântur. Preşedintele Comisiei de examen de la Scoala nr. 3 Suceava a fost profesoara Ionela Apetroaie de la Colegiul “Vasile Lovinescu” din Fălticeni, iar preşedintele Comisiei judeţene a fost inspectorul şcolar general, profesorul Gheorghe Lazăr. Acesta a declarat că în cursul zilei de astăzi va analiza cum s-a putut ajunge la această incompatibilitate şi cine se face vinovat de acest fapt. (Cristina RUSTI)

Vezi si

Peste 120 de polițiști suceveni, cu 45 de mașini, prezenți pe șosele, pentru monitorizarea și fluidizarea traficului. Recomandări pentru șoferi în condiții de iarnă

Peste 120 de polițiști și 45 de autospeciale de poliție se află pe drumurile publice …