Saturday , April 13 2024

Modificări în rețeaua școlară, începând din toamnă. Două unități desființate, două  transformate, trei grădinițe noi și șapte atribuiri de nume

Toate cele trei unități de învățământ înființate, ce vor funcționa începând cu anul școlar 2024-2025, sunt grădinițe, și anume Grădinița cu Program Prelungit Rădășeni, Grădinița cu Program Normal nr. 2 Mitocu Dragomirnei, Grădinița cu Program Normal nr. 1 Rădăuți, structură a Şcolii Gimnaziale ”Dimitrie Cantemir” Rădăuți.

Inspectoratul Şcolar Județean Suceava a transmis Ministerului Educației propunerile de modificare a rețelei școlare pentru anul școlar 2024-2025. Potrivit documentului, ar urma să fie desființate două unități școlare, alte trei să fie înființate și pentru două unități s-a propus transformarea. De asemenea, propunerea transmisă de inspectorat cuprinde și mai multe atribuiri de nume, fiind vorba despre o școală gimnazială și șase grădinițe.

Şcoala Primară Glodu – Panaci ar urma să rămână cu mai puțin de 10 elevi din anul școlar următor, drept urmare s-a propus desființatea unității, copiii urmând să fie relocați. Grădinița cu Program Normal Liteni nu va mai exista după încheierea cursurilor, în vara acestui an, deoarece a fost inaugurată o nouă unitate, Grădinița cu Program Prelungit Liteni, unde vor învăța toți copiii din localitate, din toamnă. Practic, este vorba despre comasarea celor două grădinițe, fiind desființată cea veche.

Toate cele trei unități de învățământ înființate, ce vor funcționa începând cu anul școlar 2024-2025, sunt grădinițe, și anume Grădinița cu Program Prelungit Rădășeni, Grădinița cu Program Normal nr. 2 Mitocu Dragomirnei, Grădinița cu Program Normal nr. 1 Rădăuți, structură a Şcolii Gimnaziale ”Dimitrie Cantemir” Rădăuți.

Tot din toamnă, vor fi transformate Şcoala Gimnazială Giurgești, care devine școală primară, și Grădinița cu Program Normal Fundu Moldovei, care va avea program prelungit.

O altă categorie de modificări ce vor fi operate începând cu anul școlar 2024-2025 vizează atribuirea de nume unor unități de învățământ. Este vorba despre Şcoala Gimnazială Şaru Dornei, care va lua numele ”Prof.univ.dr. Nichita Adăniloaie”, GPN nr. 3 Frumosu, care devine GPN ”Prichindel” Frumosu, GPN Deia – GPN ”Voinicel” Deia, GPN Şaru Dornei – GPN ”Curcubeu” Şaru Dornei, GPN nr. 1 Horodnic de Sus, care va lua numele ”Căsuța Zânelor”, GPN nr. 2 Horodnic de Sus, care devine GPN ”Albă ca Zăpada”, GPN nr. 3 Horodnic de Sus, care se va numi GPN ”Dumbrava minunată”.

Rețeaua școlară a unităților de învățământ de stat și particular se organizează de către autoritățile administrației publice locale, cu avizul conform al IșJ, având la bază evidența efectivelor de preșcolari și elevi școlarizați în unitățile de învățământ. Într-o primă fază, a fost realizat proiectul de rețea școlară de către fiecare consiliu local în parte, însoțit de un raport argumentativ privind structura rețelei școlare propuse să funcționeze în anul școlar următor, care apoi a fost transmis către IŞJ Suceava, cu solicitarea de emitere a avizului conform.

Decizia aprobării sau modificării rețelei școlare aparține Ministerului Educației. (Oana NUȚU)

Vezi si

Ioan Stan, reales președinte al PSD Suceava. Ciolacu: Nea Stane, rupe-i!

Vineri, la Conferința Județeană de alegeri PSD Suceava, senatorul Ioan Stan a fost reales, în …