Monday , May 20 2024

În judeţul Suceava vor fi organizate 37 de centre de vaccinare + 2 caravane mobile. Cum arată centrul de vaccinare de la Spitalul Judeţean (FOTO)

Vor exista 7 centre de vaccinare în spitalele din județ, precum și un număr de 30 de centre de vaccinare în următoarele localități: municipiile Suceava, Rădăuți, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, orașele Gura Humorului, Vicovu de Sus, Dolhasca, Siret, Broșteni și Salcea, comunele Arbore, Udești, Șcheia, Cornu Luncii și Marginea, la care se vor adăuga 2 caravane mobile (pentru  persoanele aflate în centre rezidențiale și medico-sociale, nedeplasabile sau aflate în zone izolate). Până în acest moment, la Suceava  sunt înscrise pentru vaccinare un număr de 380 de cadre medicale 

 

Campania de vaccinare anti-COVID se va desfășura în trei etape, în țară fiind organizate aproximativ 900 de centre de vaccinare.  În județul  Suceava vor fi amenajate 37 de centre de vaccinare, la care se vor adăuga 2 caravane mobile (pentru  persoanele aflate în centre rezidențiale și medico-sociale, nedeplasabile sau aflate în zone izolate).

Astfel, vor exista 7 centre de vaccinare în spitalele din județ, precum și un număr de 30 de centre de vaccinare în următoarele localități: municipiile Suceava, Rădăuți, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, orașele Gura Humorului, Vicovu de Sus, Dolhasca, Siret, Broșteni și Salcea, comunele Arbore, Udești, Șcheia, Cornu Luncii și Marginea, informeaza Prefectura Suceava.

Având în vedere debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, în cursul zilei de 22.12.2020, începând cu ora 17.00, în sala Bucovina a Palatului Administrativ s-a desfășurat ședința în sistem videoconferință coordonată de colonel doctor Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19, în vederea pregătirii și organizării în bune condiții a campaniei de vaccinare. Discuțiile au vizat prevederile Ordinului comun pentru stabilirea normelor privind autorizarea, organizarea și funcționarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19,  al Ministerului Sănătății, Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne și M.L.P.D.A., care stabilește conducerea operativă a centrelor de vaccinare la nivel central, județean și local.

În vederea punerii în aplicare a normelor privind organizarea centrelor de vaccinare, prefectul județului a convocat o ședință operativă cu președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, administratorul public al județului, Irina Vasilciuc, în calitate de reprezentanți ai autorităților județene cu rol de coordonare și de sprijin a activităților specifice.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, l-a desemnat ca reprezentant al administrației publice județene în conducerea operativă a centrelor de vaccinare la nivel județean pe vicepreședintele Nicolae Barbă, care va fi sprijinit în activitate de către administratorul public al județului, Irina Vasilciuc, care are ca responsabilitate directă coordonarea Spitalului Județean de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava.

Urmare a acestei ședințe, miercuri, 23.12.2020 începând cu ora 11.00, a avut loc o nouă videoconferință, în cadrul căreia s-au discutat aspecte referitoare la coordonarea activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Videoconferința s-a desfășurat sub coordonarea președintelui Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19, colonel doctor Valeriu Gheorghiță, cu participarea conducerii Instituției Prefectului Județul Suceava, a directorului medical al Spitalului Județean de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou“, doctor Marius Grămadă, și a reprezentanților din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, ai Direcției de Sănătate Publică și Serviciului de Telecomunicații Speciale Suceava.

Ulterior, la ora 14, o comisie formată din prefectul județului, administratorul public al județului, Irina Vasilciuc, șeful STS Suceava, general Mihai Dascălu, comandatul Garnizoanei Suceava, colonel Mugurel Anton, directorul executiv D.S.P. Suceava, doctor Dinu Sădean, directorul medical al S.J.U. Suceava, doctor Marius Grămadă,  împreună cu cadre medicale cu atribuții de la spitalul județean și D.S.P. Suceava, au vizitat centrul de vaccinare organizat în clădirea nouă a ambulatoriului integrat al Spitalului Județean de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava.

Reprezentanții spitalului județean au prezentat în detaliu structura centrului de vaccinare, circuitele funcționale, modul de organizare, de programare a personalului medical ce urmează a se vaccina voluntar, precum și modalitățile de raportare a posibilelor efecte adverse.

Centrul de vaccinare va avea doi medici coordonatori și se organizează respectând un circuit unidirecțional, fără întoarcere, fără intersectare, vor exista puncte de recepție, de triaj medical și de vaccinare, precum și zona de supraveghere post-vaccin.

Directorul medical al S.J.U. Suceava, doctor Marius Grămadă, a precizat că până în acest moment sunt înscrise un număr de 380 de cadre medicale pentru vaccinare, existând posibilitatea solicitării și primirii imediate de doze suplimentare de vaccin.

Vezi si

Meci de Liga V-a întrerupt după o încăierare generală între jucători și spectatori

Cazul meciului dintre Polul Nord Brodina și Unirea Salcea va ajunge miercuri pe masa Comisiei …