Saturday , December 3 2022

Gheorghe Flutur asteapta încasari de peste 4 milioane de euro de la turistii care vor petrece Pastele în Bucovina

N pre[edintele CJ apreciaz\ c\, `n acest an, 25.000 de turi[ti `[i vor petrece s\rb\torile de Pa[te `n jude]ul nostru
Pre[edintele Consiliului Jude]ean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat la Târgul Interna]ional de Turism de la Berlin, c\ în acest an î[i vor petrece s\rb\torile de Pa[ti în Bucovina circa 25.000 de turi[ti, care vor cheltui peste patru milioane de euro.
“A[tept\m în acest an în jur de 25.000 de turi[ti de Pa[ti în Bucovina, iar anul trecut au fost în jur de 20.000. Anul trecut, turi[tii au cheltuit, din calculele noastre, circa 4 milioane de euro, iar pentru acest an a[tept\m încas\ri mai mari, deoarece va cre[te num\rul turi[tilor”, a spus Flutur.
El a ad\ugat c\ din num\rul total de turi[ti, aproximativ 30% vor fi str\ini.
“Avem peste 10.000 de locuri de cazare în mai mult de 400 de pensiuni turistice. Avem mul]i turi[ti care stau în gospod\rii ]\r\ne[ti sau la rude. Sejurul mediu de Pa[ti este de 3 nop]i”, a afirmat Flutur.
Pre[edintele Consiliului Jude]ean Suceava a ar\tat c\ anul 2011 este unul “de for]\” pentru promovarea proiectelor turistice în Bucovina, promovare care este f\cut\ pe bani europeni.
Astfel, doar promovarea programului “Pa[tele în Bucovina” va costa 250.000 de euro.
“Tot de Pa[ti avem o serie de evenimente culturale pe care le punem în valoare. Avem un concert special al cântecelor de toac\. Apoi, avem in luna mai, Hora Bucovinei, adic\ urcatul oilor la munte, o s\rb\toare extrem de important\”, a spus Flutur.
De asemenea, în luna iunie, se va desf\[ura pentru prima dat\ Festivalul Ciprian Porumbescu în localitatea unde s-a n\scut marele compozitor, la Stupca.
“Avem, în premier\, o tab\r\ de crea]ie pentru pictur\, pentru cântatul în lemn – [i m\ refer la instrumente din lemn – [i o tab\r\ de sculptur\, toate la Stupca. Urmeaz\ un festival la care îl chem\m [i pe Florin Piersic [i, cu aceast\ ocazie vom lansa [i o carte despre tat\l lui Florin Piersic”, a ad\ugat pre[edintele Gheorghe Flutur. (O.S.)

Vezi si

Foresta încheie anul cu o deplasare dificilă la Bacău

  “Galben-verzii” joacă pe terenul celei de-a doua clasate sâmbătă, de la ora 14.00 Foresta …

No comments

  1. SI MAIMUTA…….

  2. HOTILOR
    NE-ATI LUAT TOTUL,TALHARILOR
    DE UNDE SA MAI VINA ROMANUL,IN VACATELE TALE DE PASTE,IN BUCOVINA,PE CARE ATI SECATUIT-O,CA NU MAI AVEM BANI,NICI MACA SA MANCAM,NU SA NE PLATIM FACTURILE,RATELE,SA SUPRAVIETUM MACAR ,U SA VISAM CA ”TRAIM BINE”
    HOTILOR.