Saturday , May 18 2024

Fugarul Tonici, mituitorul judecătoarei Chirilă, s-a predat poliției

Vineri dimineață, în jurul orei 08:30, Mihai Pînzari, zis ”Tonici” (43 de ani), dat în urmărire pentru evadare din data de 26 aprilie 2024, s-a prezentat la sediul Poliției Municipiului Rădăuți și s-a predat. Individul a fost preluat de polițiști și încarcerat în Penitenciarul Botoșani în vederea executării pedepsei de 4 ani închisoare cu executare.

Reamintim că Mihai Pînzari  (”Tonici”), unul dintre bărbaţii ale căror nume apar în dosarul judecătoarei Ana Maria Chirilă de la Tribunalul Suceava, trimisă în judecată  pentru mai multe infracţiuni, printre care luare de mită şi trafic de drogurit, fusese scos din arest preventiv, în 25 aprilie şi plasat în arest la domiciliu, iar a doua zi, dimineaţă, poliţiştii l-au găsit la locuinţă, însă după amiază a dispărut, după ce a fost condamnat în alt dosar, pentru lipsire de libertate.

Bărbatul a fost dat imediat în urmărire generală și consemn la frontieră, fiind întocmit și dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evadare.

Totodată, polițiștii au pus  în executare un complex de activități investigative și informative, fiind obținute în mod constant date privind potențiale trasee de deplasare sau locații în care persoana condamnată se putea afla.

În acest context, în dimineața zilei de vineri, Tonici și-a dat seama că nu mai are rost să se ascundă și a hotărât să se predea.

Judecătoarea Chirilă i-a cerut 30.000 de euro lui Pânzari

Interlopul Mihai Pînzari, zis ”Tonici”, este acuzat că a mituit-o pe judecătoare, pentru ca aceasta să îl anunţe despre acţiunile anchetatorilor antidrog.

Judecătoarea Ana Maria Chirilă a fost arestată preventiv  pentru cinci fapte de luare de mită, divulgare de informații nepublice, consum de droguri. Alături de judecătoare a ajuns după gratii și Mihai Pânzari, pe care Chirilă îl judeca pentru infracțiuni de crimă organizată: camătă, sechestrare de persoane, constituire de grup infracțional organizat.

Conform  motivării instanței, Ana Maria Chirilă este acuzată că livra informații despre măsurile de supraveghere tehnică inclusiv din dosarele unde ea era judecător de drepturi și libertăți. „Așa cum rezultă din exploatarea mandatelor de supraveghere din prezenta cauză, după primirea acestor informații nepublice, inculpatul a încetat să mai utilizeze posturile telefonice și a achiziționat alte aparate telefonice. În mod similar au procedat și celelalte persoane vizate de măsurile de supraveghere tehnică”, se precizează în încheierea Curții de Apel București.

Potrivit datelor din motivarea Curții de Apel București, Pânzari o mituia pe judecătoare la solicitarea acesteia. Mai mult, ea cerea foloase necuvenite și de la anturajul lui Pânzari, persoane cercetate pentru trafic de droguri sau alte infracțiuni. Relațiile dintre judecătoarea Ana Maria Chirilă și unii traficanți de droguri erau atât de apropiate, încât aceasta a botezat copilul unui inculpat cercetat pentru trafic de droguri și mergea la evenimente private organizate de persoane care erau cercetate pentru trafic de droguri, a declarat procurorilor cel care a denunțat-o pe judecătoare pentru faptele de corupție.

Cel mai probabil insistența cu care Chirilă solicita mită sau poate suma ridicată pretinsă a dus în final la denunțarea sa de către un inculpat judecat pentru o infracțiune rutieră. Judecătoarea i-a cerut 30.000 de euro, creându-i convingerea inculpatului că are influență asupra magistraților și îi poate influența pentru obținerea achitării. Planul s-a discutat într-un restaurant din Suceava, iar la întâlnire a participat și judecătoarea Ana Maria Chirilă, citează Libertatea din dosar.

„În contextul în care inculpata nu a ezitat să furnizeze unor persoane date care să le scape de urmărirea penală sau să ofere sfaturi unor infractori să fugă în Italia sau Spania pentru a scăpa de dosar, se poate presupune rezonabil că există riscul să încerce zădărnicirea anchetei penale și este în interesul bunei desfășurări a procesului penal luarea măsurii arestării inculpatei”, a concluzionat judecătorul de drepturi și libertăți al Curții de Apel București.

În noiembrie 2023, când era adus la un termen la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), interlopul Mihai Pinzari l-a amenintat, desi era în cătușe, iar de față erau forțele de ordine care îi însoțeau, pe un protestatar care-l filma. (O.S.)

 

Vezi si

Șomuz Fălticeni s-a întors cu trei puncte din ultima deplasare din acest sezon

Șomuz Fălticeni s-a întors cu trei puncte de la Bacău, după ce a câștigat, vineri, …