Friday , December 1 2023

Flutur: Am primit garanții că în perioada imediat următoare traficul la Milișăuți va fi dirijat pe podul provizoriu din tuburi

În discuțiile purtate miercuri cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, președintele Consiliului Județean Suceava a cerut și începerea lucrărilor de modernizare  la drumul național Rădăuți – Gălănești – Vicovu de Jos, ”care nu arată deloc bine”,  și la drumul Solca – Marginea – Horodnic – Voitinel, ”care este într-o avansată stare de degradare”, precum și refacerea marcajelor  rutiere, în special pe centura Sucevei.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat miercuri, 20 septembrie, că a cerut din nou Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale repararea podului de la Milișăuți.

”Am primit garanții că în perioada imediat următoare traficul va fi dirijat pe podul provizoriu din tuburi, făcut în albia minoră a râului Suceava și că firma care construiește podul va trece imediat la montarea grinzilor și subansamblelor noului pod”, a spus președintele CJ Suceava.

Acesta a atras atenția că de prea mult timp durează această reparație de pe drumul național, care îngreunează traficul spre și dinspre Rădăuți și Suceava, iar în perioada de iarnă va fi și mai complicat. ”Am adus încă o dată argumente, dacă mai era nevoie, că traficul din zonă s-a mărit de când am deschis Punctul de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus. Acest pod este o experiență din păcate nefericită pentru locuitorii din nordul județului Suceava și sper să nu ne mai întâlnim cu astfel de situații”, a declarat Flutur.

În discuțiile avute miercuri cu cei de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, președintele Consiliului Județean Suceava a cerut și modernizarea drumurilor naționale din subordinea Companiei, existând un memorandum aprobat de Guvern încă de la sfârșitul anului trecut. ”Este vorba de drumul național Rădăuți – Gălănești – Vicovu de Jos, care nu arată deloc bine, dar și drumul Solca – Marginea – Horodnic – Voitinel, care este într-o avansată stare de degradare. Există baza legală cu sume de peste 120 milioane de lei aprobate și așteptăm, cât vremea mai este bună, să vină să repare și aceste zone de drum. Am solicitat de asemenea marcaje rutiere în prag de toamnă și mă refer în special la centura Sucevei, unde marcajele sunt șterse și abia se mai văd”, a mai precizat Gheorghe Flutur. (O.S.)

 

Vezi si

107 milioane de euro vor putea fi accesate de Primăria Suceava în anii următori pentru mai multe proiecte

Conform primarului Ion Lungu,  proiectele pe care Primăria Suceava vrea să le propună Agenției de …

2 comments

  1. Mircea cel bătrân

    Domnule Gheorghe cereți multe dar nu faceți nimic va rog. nu va mai agitați că sunteți cu inimă de Fluture,jud.Suceava e mort și cu domnul Lungul.

  2. Asa se cheama acum? Garantii?
    Sunt in euro sau in moneda locala?