Wednesday , February 21 2024

Drama cutremuratoare: O suceveanca de 19 ani cantareste doar 16 kilograme. Toata viata a trait doar cu lapte, apa si zahar

adina

Un caz socant iese abia acum la iveala, desi suferinta unei tinere dintr-un catun din judetul Suceava ar fi putut fi curmata daca medici si functionari, deopotriva, si-ar fi facut datoria. Insa, din nepasare si ignoranta, drama teribila a unei fete lipsite de aparare s-a prelungit aproape 19 ani.
O tânără de 19 ani, din județul Suceava, cântărește doar 16 kilograme, după ce a fost hrănită doar cu lapte și apă cu zahăr de către mama sa, care are schizofrenie, medicii Spitalului “Sfânta Maria” din Iași, unde a ajuns fata, afirmând că aceasta a menținut-o în stadiul de bebeluș.

Tânăra, în vârstă de 18 ani și 11 luni, are o înălțime de 118 centimetri, cât măsoară un copil de 6-7 ani, și are o greutate de doar 16 kilograme, relatează stirileprotv.ro.
Fata a ajuns la Spitalul “Sfânta Maria” din Iași, medicii afirmând că are grave carențe alimentare și retard psihic cauzat de relația nefirească avută cu mama ei, care a menținut-o cu forța la stadiul de bebeluș, dar și de lipsa unei alimentații adecvate.
Potrivit medicilor, fata, care a fost hrănită de către mamă doar cu lapte și apă cu zahăr, s-a dezvoltat ca un copil de 6-7 ani și se exprimă ca unul de 3 ani. Ea are dinții distruși, nu i-a crescut părul, nu socializează.
Fata mai are o soră geamănă, care s-a dezvoltat normal, având 160 de centrimetri și 50 de kilograme, și este integrată în comnunitate.
“Este o relație toxică. Mama a abordat-o ca pe un sugar și ea a rămas în aceasta legătură. Nu cred că e vorba de dragoste, ci efectiv de o dependență, o nevoie de a fi impreună, tocmai pentru ca ea (mama fetei – n.r.) să nu își urmeze tratamentul pentru schizofrenie. Dacă s-ar fi întrerupt această legătură profundă, dar nocivă, între mamă și copil, poate că fetița s-ar fi dezvoltat normal. Dovada: sora ei geamană, care merge la școală, socializeaza, a evoluat fizic și psihic normal”, a declarat șeful Clinicii V de Pediatrie a Spitalului “Sfânta Maria” din Iași, Marin Burlea.
Sora mai mare a fetei, care îi este însoțitor și stă cu aceasta în spital, oferă explicații halucinante, spunând că sora sa este de vină pentru situația în care se află întrucât a refuzat să mănânce.
“A refuzat mâncarea, a mâncat numai lapte, a refuzat îngrijirea, nu a vrut să colaboreze cu familia. Am încercat supă măcar, ceva lichid, dar refuza mereu. Medicul și asistentul social știau, da, știau că mănâncă numai lapte. Nu ne-a îndrumat concret la medic”, spune sora fetei.
La rândul lor, autoritățile recunosc că știau despre acest caz și, mai mult, fata, care este încadrată în grad de handicap, este evaluată periodic de către o comisie, informeaza Mediafax.
“Ştiu că de mică nu primește altceva. Chiar este menționat că se alimentează cu lapte. Toata lumea s-a mirat cum de reușește să traiască. Doctorița din comisie și-a făcut cruce. Nu era în atribuțiile mele să o iau să o duc la spital”, afirmă Cristina Haica, asistent social în comuna Moldovița din județul Suceava, unde locuiește fata.

Vezi si

Bărbat de 50 de ani din Nisipitu, băgat după gratii pentru că a omorât o cățea Husky cu o țapină

Luni, 19 februarie, un bărbat de 50 de ani din Nisispitu, comuna Ulma, a fost …

One comment

  1. Asta da ,drama….