Friday , April 26 2024

Tag Archives: zahar

Zahărul şi cartofii s-au scumpit cel mai mult în acest an. Combustibilii și curentul s-au ieftinit

Zahărul şi cartofii sunt alimentele care s-au scumpit cel mai mult în ultimul an, în timp ce uleiul este singurul aliment care s-a ieftinit, arată datele publicate joi de Institutul Naţional de Statistică. Preţul zahărului a fost cu 55% mai mare în luna iunie a acestui an decât în iunie …

Mai mult »

Alimentele bogate în grăsimi și zahăr influențează creierul și dependența de acestea

Motivul pentru care cartofii prăjiți, chipsurile și batoanele de ciocolată sunt atât de îndrăgite are mai puțin de-a face cu lipsa de voință și mai mult cu faptul că un organ vital al omului, creierul, se obișnuiește să prefere astfel de alimente bogate în grăsimi și zahăr, conform unui nou …

Mai mult »

13 producători de ulei, unt și zahăr, investigați de Consiliul Concurenței pentru înțelegeri privind stabilirea prețurilor

Consiliul Concurenței a declanșat trei investigații privind posibile înțelegeri de stabilire a prețurilor pe piețele producției de ulei de floarea soarelui, unt și zahăr. Investigațiile vizează 13 producători de ulei de floarea soarelui, unt și zahăr, potrivit unui comunicat de presă. „Avem suspiciuni că unii producători au profitat de contextul …

Mai mult »

E oficial: Guvernul introduce taxa pentru sucurile cu zahar. Exceptie – bauturile nealcoolice produse pe loc

Ministerul Finantelor a publicat, marti, proiectul de ordonanta prin care se introduce taxa pe zahar, alaturi de alte masuri fiscale si bugetare. Bauturile racoritoare naturale fara adaos de zaharuri si amestecurile de bauturi nealcoolice cu sau fara adaos de zaharuri produse pe loc in cadrul unitatilor de alimentatie publica vor …

Mai mult »

Zahărul îmbătrânește si creste riscul de boli mintale

Un român consumă în medie 30 kg de zahăr anual. Nu e de mirare că din ce în ce mai mulți oameni au probleme cu greutatea, fac diabet sau carii. În plus, consumul de zahăr afectează și pielea. Mai exact, îmbătrânim mai repede.  Toate componentele dulci din mâncare, în final, …

Mai mult »

Leguma care “mananca” zaharul din organism

Fasolea este bogată în fier, vitamina B, potasiu, seleniu, magneziu şi chiar calciu. Aceasta legumă este un supliment natural energetic, fiind indicat mai ales femeilor deoarece conține foarte puțină grăsime și colesterol deloc. De asemenea, o porție de fasole în fiecare zi ajută pe cei care au diabet de tip …

Mai mult »

Care este motivul pentru care carnea rosie creste riscul de cancer

Până de curând, nu erau pe deplin cunoscute motivele pentru care consumul de carne roșie crește riscul de a dezvolta cancer. Dar un nou studiu schimbă această situație. Numeroase persoane au crescut consumând carne de porc, vită și produse lactate, dar în ultimii ani a apărut recomandarea din partea specialiștilor …

Mai mult »

Zahărul şi somnul în exces duc la Alzheimer

Prea mult zahăr duce la Alzheimer. Aceasta este concluzia celui mai recent studiu făcut de oamenii de ştiinţă britanici. Nici somnul în exces nu ne face prea bine, spun, la rândul lor, cercetătorii americani. Pentru prima dată, medicii au descoperit o legătură între zahărul din sânge şi demenţa degenerativă. Ei …

Mai mult »

Industria zahărului a finanţat cercetări medicale care să arate că sunt mai nocive grăsimile

În anii 60, industria zahărului ar fi finanțat cercetări care să arate că grăsimile reprezintă un pericol mai mare pentru sănătate decât consumul de glucide, potrivit unui articol publicat de o revistă americană de specialitate, JAMA Internal Medicine. Articolul citează documente interne care arată că mai mulți industriași grupați într-o …

Mai mult »