Friday , June 14 2024

Dosar penal pentru un neamț care conducea o mașină neînmatriculată

Un bărbat de 63 de ani, cetățean german, s-a ales cu un dosar penal după ce a fost depistat pe raza comunei Vatra Moldoviței la volanul unei mașini neînmatriculate 

politia rutiera

La data de 13 martie 2016, la ora 11.07, agenții din cadrul Secției nr.14 de Poliție Rurală Vama au depistat pe raza comunei Vatra Moldoviței, pe DJ 176, autoturismul Mitsubishi, cu numărul de circulație provizoriu, condus de către Rudi Fercalo, de 63 de ani, persoană cu cetățenie germană, acesta prezentând la control două autorizații de circulație provizorii pentru autovehiculul condus, precum și permisul de conducere și buletinul, ambele emise de autoritățile germane.
Polițiștii au verificat documentele prezentate, constatându-se astfel că autorizația de circulație provizorie emisă pentru autovehiculul Mitsubishi, împreună cu plăcuțele de circulație provizorii sunt expirate. Mașina, proprietatea SC Bukovina Mear SRL, administrată de neamț, a fost predată în custodia acestuia până la finalizarea cercetărilor. In acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „punere în circulație sau conducere a unui autovehicul neînmatriculat”. (D.Z.)
ratul etilotest, rezultatul fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, a refuzat să-i fie recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Ulterior, acesta a declarat că nu a condus mașina în seara zilei de 13 martie 2016 și că a cumpărat-o avariată în urmă cu circa trei săptămâni.
 
In urma verificărilor făcute în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că permisul de conducere al individului, eliberat de autoritățile engleze, nu-i acordă dreptul de a conduce autovehicule pe teritoriul României. Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu are dreptul să conducă autovehicule în România” și „refuzul prelevării de mostre biologice”. (D.Z.)

Vezi si

USV, în primele 1.500 instituții de învățământ superior la nivel global, potrivit clasamentului Times Higher Education – Impact Rankings 2024

Clasamentul Times Higher Education (THE) – Impact Rankings, ediția 2024, poziționează Universitatea ”Ștefan cel Mare” …

error: