Thursday , July 18 2024

Primăria Vatra Moldoviței – pepinieră pentru cadrele de partid care vor să se angajeze la Apele Române. Un nou caz de transfer după trei zile pentru a fenta concursurile 

Stelian Mețler, un pensionar în vârstă de 69 de ani, a fost angajat prin detașare la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Botoșani, el fiind tatăl directorului general adjunct al Apelor Române la nivel național, Constantin Mețler, scriu jurnaliștii de la publicația Reporter IS.

Potrivit acestora, Stelian Mețler a fost angajat în iunie anul trecut la Primăria din Vatra Moldoviței, iar câteva zile mai târziu a fost detașat la SGA Botoșani. Fiul acestuia a fost pus director general adjunct al Apelor Române de către fostul ministru al Mediului, liberalul Costel Alexe, acuzat de DNA de luare de mită.

Virgil Saghin, primarul comunei Vatra Moldovitei

Primăria Vatra Moldoviței, de unde a fost detașat Mețler, este aceeași de la care a fost detașată și Simona Iancu, fosta chelneriță ajunsă pe o poziție importantă în Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad, despre care a relatat recorder.ro.

Stelian Mețler a fost concediat în urma anchetei Reporter IS. Constantin Mețler (fiul de 38 de ani) este menținut pe poziția de numărul 2 în „Apele Române”, deși are un trecut tulbure. În 2014, pe când era inspector ITM București, a fost reținut, împreună cu un coleg, deoarece ar fi luat mită, 3.000 de lei, pentru a nu amenda o firmă pe care o verificau. Mai mult, în 2020, Mețler ar fi fost unul dintre trimișii directorului general ANAR pentru a schimba directori din filiale teritoriale ale „Apelor Române” cu membri sau simpatizanți PNL.

De notorietate, mai atrag atenția jurnaliștii de la reporter IS, este implicarea lui Constantin Mețler în schimbarea directorului de la Mureș, subiect al unei anchete RECORDER din toamna anului trecut. În ciuda protestelor publice ale federației sindicatelor de profil, Costel Alexe (fost ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, actual șef al PNL și al Consiliului Județean Iași), l-a numit totuși pe Mețler ca director general adjunct la „Apele Române”.  

Vezi si

Școlile din Marginea, dotate cu mobilier nou, echipamente digitale și materiale didactice, prin fonduri PNRR

Cele patru unități de învățământ preuniversitar de pe raza comunei Marginea au început să fie …

One comment

  1. Se știe de aceste aberații, toate aceste persoane care au ceva ˝ murdărie ˝ sub unghii, dețin funcții de răspundere. Rușine, ne conduc oameni corupți, oameni fără puțin bun simț, important este să fii într-un partid domnule!