Wednesday , November 30 2022

Dorna Arini, Sadova si Vatra Moldovitei au fost atestate ca statiuni turistice de interes local

Lacul Iezer, Sadova

Dorna Arini, Sadova si Vatra Moldovitei au fost atestate ca staţiuni turistice de interes local, impreuna cu alte noua localităţi din tara, iar Ocna Sugatag ca statiune de interes national, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA).

Pe termen lung şi mediu, atestarea localităţilor respective ca staţiuni turistice de interes naţional sau local, după caz, va crea un impact pozitiv. Acestea vor putea fi promovate cu noul statut şi astfel vor avea şanse mai mari în atragerea de finanţări nerambursabile, în condiţiile în care unele programe impun acest criteriu, influenţând şi creşterea circulaţiei turistice.

De asemenea, având în vedere efectul multiplicator al turismului în sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcţiile, agricultura, artizanatul şi comerţul cu amănuntul, realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului în aceste staţiuni va genera un impact benefic din punct de vedere economic şi, în egală măsură, va contribui creşterea calităţii vieţii pentru rezidenţii acestor zone, dau asigurări reprezentanţii MEEMA.

„Guvernul României, la iniţiativa Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, a adoptat joi, 22 octombrie 2020, proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea atestării unor localităţi sau părţi din localităţi, ca staţiuni turistice de interes naţional, respectiv local şi pentru modificarea anexei nr. 5 la Hotărârea Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare a staţiunilor turistice. În urma verificării îndeplinirii criteriilor legale, la solicitarea autorităţilor administraţiei publice locale şi, totodată, ţinând cont de potenţialul turistic, dar şi resursele naturale şi antropice, comuna Ocna Şugatag (judeţul Maramureş) a fost atestată ca staţiune turistică de interes naţional”, se menţionează în comunicat.

Cele 12 localităţi au fost atestate ca staţiuni turistice de interes local:

Anina (judeţul Caraş-Severin)
Cavnic (judeţul Maramureş)
Dorna-Arini (judeţul Suceava)
Ghioroc (judeţul Arad)
Gura Siriului (judeţul Buzău)
Sadova (judeţul Suceava)
Săcele (judeţul Braşov)
Sânnicolau Mare (judeţul Timiş)
Sighetu Marmaţiei (judeţul Maramureş)
Ştei (judeţul Bihor)
Tuluceşti (judeţul Galaţi)
Vatra Moldoviţei (judeţul Suceava)
zona turistică a comunei Borş (judeţul Bihor)

Până la acest moment, în România sunt atestate 52 de staţiuni turistice de interes naţional şi 87 de interes local. (O.S.)

Vezi si

80 de cadre medicale veterinare au solicitat vaccinare antirabică, după semnalarea a patru cazuri de turbare în doar 10 zile

Patru cazuri de rabie la câini din gospodării au fost raportate, în perioada 15 – …