Sunday , May 26 2024

Doi indivizi beți și fără permis, reținuți la Vatra Dornei. Primul a lovit cu o dubă o mașină parcată. Al doilea a mers în toiul nopții și a dat foc dubei

Polițiștii au acționat cu fermitate în cazul a doi bărbați din municipiul Vatra Dornei, care sâmbătă seară au săvârșit împreună nu mai puțin de 7 infracțiuni. Ambii au ajuns în arestul IPJ Suceava. 

Sâmbătă seara, în jurul orei 20:30, Poliția Municipiului Vatra Dornei a fost sesizată cu privire la faptul că un autovehicul a acroșat un autoturism parcat regulamentar pe o stradă din municipiul Vatra Dornei, provocându-i avarii.

Echipajul de poliție deplasat operativ la fața locului l-a identificat pe șoferul unei autoutilitare în vârstă de 37 de ani, din  Vatra Dornei, care era implicat intr-un conflict verbal cu proprietarul mașinii parcate tamponate, acesta din urmă manifestându-și nemulțumirea cu privire la incident și cu posibila stare de ebrietate a șoferului.

Șoferul de 37 de ani a fost preluat în custodie de polițiști, prezentând halenă alcoolică, însă acesta a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât și recoltarea de probe biologice de sânge la Spitalul Municipal Vatra Dornei în prezența personalului medical.

După efectuarea verificărilor în bazele de date s-a constatat că șoferul nu deține nici permis de conducere, astfel încât s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, conducere sub influența băuturilor alcoolice și refuz recoltare probe biologice de sânge. Polițiștii au dispus reținerea pe baza de ordonanță pentru 24 de ore a șoferului de 37 ani, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

Ulterior, în jurul orei 00:00, polițiștii au fost sesizați că la autoutilitara condusă de bărbatul de 37 de ani, care era parcată pe o stradă în apropierea locului unde s-a produs tamponarea, a izbucnit un incendiu.

Întrucât din primele verificări s-a concluzionat că focul a fost generat intenționat, prin folosirea unei substanțe inflamabile de aprindere, s-au dispus de îndată măsuri pentru identificarea autorilor. După corelarea datelor obținute investigativ de polițiști, în mai puțin de 3 ore s-a reușit identificarea autorului.  Astfel, s-a stabilit că proprietarul mașinii tamponate avariate a relatat cele întâmplate către doi prieteni ai săi, unul dintre aceștia deplasându-se în zonă și incendiind în mod intenționat autoutilitara care produsese incidentul. Bărbatul bănuit de comiterea faptei este un tânăr de 23 ani din municipiul Vatra Dornei, care s-a deplasat către locul faptei conducând la rândul său o mașină fără a avea permis de conducere.

Tânărul de 23 de ani a fost identificat și luat în custodie de polițiști și având în vedere agitația psihomotorie a acestuia s-a încercat testarea cu aparatul etilotest, însă tânărul a refuzat. De asemenea, a refuzat și recoltarea probelor biologice de sânge la unitatea medicală.

După administrarea materialului probator și față de tânărul de 23 ani polițiștii au dispus măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere prin incendiere, conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe și refuz recoltare probe biologice de sânge.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, urmând  a se stabili cu exactitate toate circumstanțele producerii evenimentelor și eventuala implicare sub un grad de vinovăție a altor persoane.

”Poliţiştii  atrag încă o dată atenţia că nu tolerează astfel de comportamente de tip antisocial ne natură a induce sentimentul de insecuritate civică şi vor da dovadă de fermitate maximă în aplicarea legii,  astfel încât cetăţenii să perceapă comunitatea suceveană ca fiind una sigură şi civilizată”, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Suceava. (O.S.)

 

 

Vezi si

Adrian Popoiu și-a lansat candidatura pentru un nou mandat de primar la Siret. Flutur: Orașul se află pe drumul cel bun și va avea autostradă

Adrian Popoiu a avut duminică, 26 mai, lansarea candidaturii pentru un nou mandat de primar …

One comment

  1. Felicitari profesionistilor din politia romana , astept cu nerabdare solutia magistratilor romani – extrem de bine recompensati financiar din bugetul statului roman in legatura cu acest concurs infractional de la Vatra Dornei !!