Monday , December 5 2022

Deputatul Ungureanu: “Clujul a scăpat de Lucan. Atrag însă atenţia Spitalului Judeţean Suceava că este pe cale să introducă o bombă în acest spital” (VIDEO)

Fiul cunoscutului urolog Mihai Lucan, Valerian Mihai Ciprian Lucan, este singurul candidat la concursul pe care Spitalul Judeţean Suceava îl organizează săptămâna viitoare pentru ocuparea unui post de medic primar la secţia de Urologie. Medicii Mihai Lucan şi Ciprian Lucan au fost plasaţi însă sub control judiciar de către judecătorii bucureşteni într-un dosar de delapidare cu un prejudiciu de un milion de euro. Deputatul Emanuel Ungureanu, omul care a declanşat uriaşul scandal de corupţie în care ar fi implicată familia Lucan: “Procurorii ar trebui să analizeze condiţiile în care fiul profesorului Lucan a ajuns să se înscrie la un concurs în Suceava, în condiţii clare de incompatibilitate cel puţin pe zona relaţiilor de rudenie pe care le are acesta cu un foarte influent personaj la acest spital, respectiv cu doctorul Irimie, şeful secţiei de Obstetrică şi ginecologie”. “Clujul a scăpat de Lucan, cel puţin momentan, însă în Suceava încearcă să-şi găsească cuib, fiul acestuia, un tip cu mari carenţe în cariera profesională”, susţine deputatul Ungureanu 

Ciprian Lucan bun
Valerian Mihai Ciprian Lucan

 Aşa după cum OBIECTIV a informat în exclusivitate la sfârşitul anului trecut, Valerian Mihai Ciprian Lucan, fiul profesorului Mihai Lucan, doctorul în jurul căruia s-a declanşat un uriaş scandal de corupţie, este singurul candidat pentru funcţia de medic primar specialitatea Urologie la Spitalul Judeţean Suceava. Dosarul său a fost admis, iar concursul va avea loc la data de 19 ianuarie 2018. OBIECTIV a dezvăluit că la începutul lunii decembrie 2017, Valerian Mihai Ciprian Lucan, fiul doctorului Mihai Lucan, a luat decizia de a părăsi Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca pentru a lua parte la concursul ce vizează ocuparea funcţiei de medic primar specialitatea Urologie la Spitalul Judeţean Suceava. El e în prezent medic în cadrul institutului clujean şi manager al clinicii private Lukmed.Fiul lui Lucan şi-a depus dosarul pentru concursul ce vizează acest post, dosarul său fiind admis la data de 28 noiembrie 2017, cu o lună înainte de percheziţiile DIICOT, ce l-au vizat atât pe el cât şi pe tatăl său, profesorul Mihai Lucan. Valerian Mihai Ciprian Lucan este singurul medic ce candidează pentru postul respectiv, având şanse destul de mari să devină doctor în cadrul Secţiei de Urologie a spitalului sucevean.  Proba finală pentru obţinerea funcţiei de medic primar specialitatea Urologie la Spitalul Judeţean Suceava va avea loc la data de 19 ianuarie 2018, la ora 10.00.

Deocamdată nu se ştie dacă fiul profesorului Lucan se va prezenta sau nu la concursul desfăşurat la Spitalul Judeţean Suceava.

Deputatul Emanuel Ungureanu, omul care a declanşat uriaşul scandal de corupţie al medicului Lucan, a atras atenţia cu privire la legătura dintre Ciprian Lucan şi unchiul său, doctorul Cristian Irimie, şeful secţie de obstetrică şi ginecologice a Spitalului Judeţean Suceava.

emanuel ungureanu

„Din fericire pentru Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca, fiul profesorului Lucan a plecat din această instituţie prin demisie la începutul lunii decembrie 2017. Veste proastă este că profesorul Lucan a făcut aranjamentele necesare încât fiul acestuia să-şi găsească loc la Spitalul Judeţean din Suceava. Acolo este un manager competent, dar care nu închide ochii la corupţie şi la trafic de influenţă decât atunci când îi convine să facă un asemenea lucru şi care s-a lăsat cu siguranţă influenţat de către ruda profesorului Lucan, Irimie, care este căsătorit cu o doamnă care este soră cu soţia profesorului Lucan. Fiului doctorului Lucan, Ciprian, i s-a găsit loc la Spitalul Judeţean din Suceava. Atrag atenţia Spitalului Judeţean că este pe cale să introducă o bombă în acest spital. Conducerea Spitalului Judeţean Suceava şi procurorii ar trebuie să analizeze condiţiile în care fiul profesorului Lucan a ajuns să se înscrie la un concurs în Suceava, în condiţii clare de incompatibilitate cel puţin pe zona relaţiilor de rudenie pe care le are acesta cu un foarte influent la acest spital, respectiv cu doctorul Irimie, şeful secţiei de obstetrică şi ginecologie. Clujul a scăpat de Lucan, cel puţin momentan, însă în Suceava încearcă să-şi găsească cuib, fiul acestuia, un tip cu mari carenţe în cariera profesională”, a explicat într-un filmuleţ postat pe YouTube deputatul Emanuel Ungureanu, omul care a declanşat uriaşul scandal de corupţie al medicului Lucan.

La sfârşitul anului trecut, medicii Mihai Lucan şi Ciprian Lucan au fost plasaţi sub control judiciar de către judecătorii bucureşteni într-un dosar de delapidare cu un prejudiciu de un milion de euro. Conform procurorilor DIICOT, membrii grupului infracţional au prejudiciat Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, inclusiv prin folosirea unui aparat utilizat în tratarea diferitelor forme de cancer prin crioterapie, aparat care a fost transferat la clinica privată fără acte, conumabilele necesare find achitate tot de institut.

Astfel au fost trataţi 159 de pacienţi, findu-le percepute sume cuprinse între 3000 şi 6.700 euro/intervenţie, susţin procurorii. Pe lângă medicul Mihai Lucan, suspecţi în acest dosar mai sunt, arată DIICOT, Valerian Ciprian Lucan, Mihai Lucan Dan şi Emil Fofiu Sânpetreanu, care, potrivit procurorilor au constituit un grup infracţional organizat, în calitate de angajaţi ai Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, având ca scop însuşirea, folosirea, traficarea, după caz, a bunurilor aflate în patrimoniul institutului, respectiv a serviciilor medicale specifice prestate de către angajaţii acestei unităţi sanitare, în beneficiul clinicii medicale aparţinând SC LUKMED SRL, entitate prin intermediul căreia susnumiţii şi-au promovat interesele.   (O.S.)

 

 

Vezi si

Distincții de vrednicie oferite de ÎPS Calinic mai multor silvicultori suceveni

Vineri, 2 de­cem­brie 2022, ierarhii Arhie­piscopiei Sucevei și Rădăuților au sfințit locul în care va …

16 comments

 1. Stimati administratori por sa va trimit cartea de identitate nu sint spam)) citesc presa din tara ca multi altii si daca ajung la Suceava trec si pe la redactie Va multumesc in numele libertatii de exprimare

  • Asa o fi. Problema e ca soft-ul va trece automat in spam cand trimiteti de pe acelasi IP numeroase mesaje semnate diferit si cu mail-ul aferent schimbat de fiecare data. Sa stiti ca activitatea de postac e destul de complicata 🙂

  • Multumesc dar am sa trec pe la redactie..vom discuta acolo cine e postac..

 2. Dr.Luncan este un medic exceptional,mama mea a fost salvata de acest medic in Institutul de urologie din Cluj.Tot ce este bun in tara noastra trebuie distrus! Mergeti sa va tratati in Austria, caci medicii de elita acestuia o sa pleace sa salveze vieti in strainatate unde castiga infinit mai mult. Suntem o natie de exaltati,ce interes are acest frustrat domn deputat USR ist? S-au suparat ungurii din Cluj pe medicii din Romania si incearca sa-i mazileasca pentru ca mai apoi noi sa ajungem sa ne tratam in Austria? Am omis….doar cei care au bani …nu toata prostimea!
  Familia doctorilor Luncan sunt de aici de la noi…adica sunt BUCOVINENI nu bozgori!

 3. Dr. Lucan este din Bucovina si este un dr. f bun .
  Nu ascultati pe ungureni

 4. Oare un nenorocit de brancardier(Emanuel Ungureanu) este competent in a apecia valoarea unor medici de elita din tara noastra?Am impresia ca unora le convine aceasta impostura publicand un asemenea articol.Oare medicii adevarati si-au spus cuvantul?

 5. Eu cred ca in Cluj sunt medici vestiti si multi suceveni au fost tratati in spitalele din Cluj . Acum daca vrea sa vina un medic din Cluj la Suceava , ar trebui primit cu tot respectul . Ca sunt probleme in privinta unor neconcordante intre spitalul de stat si cel privat al medicului Lucan , asta nu inseamna ca fiul nu ar fi un bun profesionist . Ar fi pacat ca sa nu fie primit medicul Ciprian Lucan , care este format la un centru spitalicesc de renume . Probleme de natura juridica le va rezolva , iar ca profesie va adauga prestigiu spitalului sucevean . De buna seama ca sunt multi ca vad altfel lucrurile , insa eu le vad cel mai mult din punct de vedere al experientei capatate in mediul spitalicesc clujean .

 6. Un politician , deputat cu studii de istorie, care a lucrat in asistenta sociala nu are competente a dicta cine poate lucra c amedic sau nu, si din cite vad inca nu a fost condamnat acest medic si nici radiat ..deci are dreptul la munca.

 7. De ce nu ramane in Cluj la firma particulară??Sa faca trafic iar de persoane racolate de la stat si trimise de urgenta la Cluj!!!Sa ramana la el in județ,in oras .Suceava este un județ sărac lumea nu are bani de afaceri privatizate.Destul sunt pe fază spăgarii Sucevei ,nu mai trebuie unul in plus cu așa o experiență mafiotică.Sa ramana la Cluj la firma lui tata particulară.Dl DOCTOR IEREMIE trebuie să se revanseze fata de familia Lucan care l-a salvat de la boala gravă pe care o are.Sa se revanseze pe plan personal nu cu banii publici si mizerii prin Suceava.Mai bine un Basarabean ceva ,poate e mai interesat la inceput că pe drum se smecheresc ei,precum Buzdugan.Chiar nu-l dorim pe fiul si beizadeaua de Cluj!!!

 8. De cand un deputat se pricepe la medicina si da sfaturi cine e bun si cine nu?? daca pe Lucan jr nu.l impiedica legea in vreun fel si daca promoveaza un concurs in conditiile legii nu vad nicio piedica in a deveni doctor oriunde in lumea asta. Cred ca deputatul isi depaseste competentele cu mult.

 9. Dr Irimie mai poate fii ,,numit sef de sectie Scuzati ar fi cazul sa se retraga nu mai face nimic demult Papa bani degeaba!!!……

 10. Oare dr irimie mai poate fii numit SEF de Sectie SEF care nu se mai implica deloc,artrebuii sase retr

 11. Dar marele manager d-nul Rambu de la Spitalul Judetean ce are de spus in legatura cu asta??? Totusi acest individ Lucan va fi platit din bani publici! De ce nu a ramas in Cluj sa profeseze la clinica lui taica-su ??? Sau noi sucevenii (moldovenii!) suntem mai prosti decat clujenii(ardelenii!) si inghitim orice specimene?

 12. Oare nu ar fii cazul

  • In primul rand ca dr Lucan este originar din judet si a ajutat multi “moldoveni ” de aici.
   In al doilea rand dl deputat si-a dovedit ” competenta” in fluieraturi si huiduieli in parlamentul Romaniei . Pacat de studiile absolvite, cel mai probabil la fara frecventa.,
   In al treilea rand, daca un medic este bun trebuie alungat numai ca tatal su are probleme care, de fapt , s-ar putea sa nu fie chiar reale?