Sunday , September 25 2022

Declarații șocante date de copii și angajați de la orfelinatul privat "Pâinea vieții" din Broșteni

Cecil Pagel, vicepreședintele Fundației “Pâinea Vieții”, a pus la dispoziția redactorilor cotidianului “Obiectiv” o parte din declarațiile terifiante date, în prezența unor martori, de foști asistați social ai acestui centru. “Ii bătea, îi înjura, îi făcea în toate felurile și iarăși îi bătea. Ii ducea la Haleasa și îi punea să muncească. Cred că ei nu se pricepeau și iarăși îi bătea”, povestește o fostă infirmieră despre tratamentul al care erau supuși copiii din centru. “Ne-a dat cu urzica peste mâini și ne-a băgat-o în pantaloni. Ne bătea cu șurubelnița peste degete și ne dădea să mâncăm doar paste fierte, fără nimic”, declară un tânăr, fost asistat al Fundației respective 

 
copil_TRANSFORM


După cum v-am informat la sfârșitul săptămânii trecute, oamenii legii au deschis un dosar de urmărire penală pentru rele tratamente aplicate minorului, după ce la sediul Postului Orășenesc de Poliție Broșteni au fost audiate mai multe persoane, în baza plângerilor făcute de Cecil Pagel, vicepreședintele Fundației “Pâinea Vieții”. Astfel se încearcă să se facă lumină în acest caz controversat. Ancheta a demarat ca urmare a acuzațiilor aduse de către Cecil Wayne Pagel, vicepreședinte al Fundației “Pâinea Vieții”, la adresa directorului Casei de Copii din Broșteni, plângere penală pe care a înregistrat-o la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1 București, dar și la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.
cecil pagel
Wayne Cecil Pagel, vicepreședintele “Pâinea vieții”. FOTO – Facebook

Pagel îl acuză pe Adrian Pănican, în plângerea formulată, că îi bate pe copii, îi leagă de copaci, îi înfometează, iar pedeapsa supremă, după cum reiese din povestirile copiilor, ar fi să le injecteze apă în mușchi, ceea ce le provoacă dureri cumplite și îi împiedică să se deplaseze pentru aproximativ trei ore. “Toată viața am crezut și cred în șansa la o viață mai bună a copiilor năpăstuiți de soartă și mi-am propus ca prin activitatea mea să fac tot ce e posibil să ajut o parte din copiii defavorizați din România. Nu am crezut că speranțele mele pot fi năruite de comportamentul total reprobabil al numitului Adrian Pănican, care, în loc să se ocupe cu grijă, atenție și dragoste de copiii aflați în Centrul de îngrijire din Broșteni, îi abuzează, îi lovește și îi înfometează”, a menționat Cecil Pagel în plângerea înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1 București. Cecil Wayne Pagel, cetățean american și fondator al Fundației “Pâinea Vieții”, a sesizat și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului București despre toate aceste nelegiuiri care s-ar petrece în județul nostru, acuzațiile care i se aduc directorului Adrian Pănican fiind dintre cele mai grave, iar DGASPC București a solicitat o anchetă reprezentanților Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava. Pentru a fi sigur că toate aceste abuzuri vor ieși la iveală, Cecil Pagel a contactat chiar el o parte dintre actuali și foști asistați social de la acest Centru, declarații pe care le-a pus la dispoziția redactorilor “Obiectiv”.

“Ne-a dat cu urzica peste mâini și ne-a băgat-o în pantaloni. Ne bătea cu șurubelnița peste degete”
O infirmieră care lucrează la Casa de copii “Pâinea Vieții” din Broșteni încă de la înființarea centrului a povestit cum a văzut în nenumărate rânduri copii bătuți. “Andrei V., care a stat în cămin și a rămas paralizat din cauza Cristinei Ionescu, că l-a luat la ea și l-a pus pus la treabă, era bătut crunt, odată avea o mână așa de vânătă că m-am speriat. Si mai era unul Andrei C. Ii bătea, îi înjura, îi făcea în toate felurile și iarăși îi bătea. Ii ducea la Haleasa și îi punea să muncească. Cred că ei nu se pricepeau și iarăși îi bătea”, a povestit în scris F. V., infirmieră la Centrul “Pâinea Vieții”.
“Odată, când eram într-o tabără, m-am certat cu un băiat de la un  joc cu mingea, iar când ne-am întors la cămin, domnul Pănican ne-a pedepsit. Ne-a dat cu urzica peste mâini și ne-a băgat-o în pantaloni. Ne bătea cu șurubelnița peste degete și ne dădea să mâncăm doar paste fierte, fără nimic. Noi, aștia mai mici, eram bătuți și de educatori, dar și de elevii mai mari. Intr-o zi m-a pus să stau la cămin în genunchi, cu mâinile în sus, până seara și nu m-a lăsat să mănânc nimic”, a relatat C.T., fost elev în acest cămin.
Declarațiile copiiilor au fost completate și de declarațiile părinților acestora. O femeie din Broșteni care, din cauza sărăciei crunte în care își duce zilele, a decis să-și lase copiii la Centrul “Pâinea Vieții”, sperând că astfel aceștia vor avea parte de o șansă în plus la o viață mai bună, regretă enorm decizia luată în urmă cu câțiva ani. “Pe cele mai mari le-am dat de când s-a deschis centrul, pe aia mică am ținut-o acasă. Fetele mele au fost tare chinuite. Le punea să spele toaletele cu periuțele de dinți. Ele nu prea îmi spuneau ce se întâmplă, dar într-o zi mi-au povestit că le bate doamna Neli și le trage de păr. Pe cea mare a durut-o rău capul câteva luni. Am fost și la asistenta de la cabinet să văd ce are, dar era așa pentru că a tras-o rău de păr. Se plângeau și de mâncare și voiau să vină înapoi acasă. Când venea americanu’ le dădea mâncare bună, dar după ce pleca le dădea mâncare că nici porcii nu știu dacă o mâncau. Imi pare rău de mor că i-am lăsat acolo, au fost slugi copiii aștia ai mei acolo. Le puneau să care lemne fetele, băieții de 11-12 ani trebuiau să le crape”, a relatat G.P., mamă a două fete, foste eleve în acest orfelinat.
“Pentru ei părea important să lucrezi cu animale și mai puțină școală”
Foștii asistați social și-au continuat declarațiile cu povestiri dintre cele mai terifiante, declarații care au fost puse la dispoziția redactorilor cotidianului “Obiectiv” de către Cecil Pagel, vicepreședintele fundației “Pâinea Vieții”. “In anul 2007, ca drept pedeapsă că am greșit, Adrian Pănican mi-a făcut o injecție cu o substanță albă fără ca eu să fiu bolnav și fără ca să fiu de acord. C. G. a încercat să abuzeze de mai multe ori de fete fără acordul lor, ba chiar în mare parte toți știam că el trăiește cu una din angajatele de la cămin, fată ce a crescut în cămin și acum e angajată. Mai era un băiat care stătea cu mine în cămin, Ionel S., și lui îi făcea injecție”, a declarat M.B., fost elev. “Am stat la căminul “Pâinea Vieții” din perioada 2002, în sezonul toamnei și am plecat de la cămin în aprilie 2008 din mai multe motive menționate mai jos. Motivul principal dintre altele a fost că, cu o zi înainte să plec definitiv din cămin, am luat bătaie de la Lili C., rămânând cu semne pe perioadă îndelungată  și cu sechele mai mulți ani la rând de la acest eveniment, ba chiar domnul director Pănican Adrian, fiind în apropriere când luam bătaie, nu a spus nimic angajatei și, dimpotrivă, m-a certat să nu spun la nimeni. După ce am plecat din cămin, atât el, cât și Alin Pănican și Gabi Cazan nu au luat nicio măsură contra angajatei, ba chiar au ascuns totul de ceilalți directori, spunând că am plecat de bunăvoie, că nu am vrut să stau. Un alt motiv care a determinat plecarea mea din cămin au fost situațiile dure pe care le impunea când  venea în special celălalt director și președinte al Fundației, George Lee, împreună cu soția dânsului și grupul cu care venea, deoarece nu aveam voie să purtăm nimic legat de religia mea și hainele trebuiau să fie exact ca ale lor. Pentru ei părea important să lucrezi cu animale și mai puțină școală”, a declarat un alt fost elev, B.D., în fața a doi martori, dar și a unui delegat al lui Cecil Pagel.
Despre neregulile de la Casa de copii “Pâinea Vieții” din Broșteni, cotidianul “Obiectiv” a relatat încă din vara anului 2014, când un copil a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava cu fractură de coloană, după ce a fost folosit la muncile agricole de către un angajat al centrului. Un copil instituționalizat, folosit în interese personale de către cei care se presupune că ar fi trebuit să-i poarte de grijă, după cum chiar el a povestit, s-ar putea să rămână blocat într-un scaun cu rotile, dar se pare că accidentul acesta nefericit nu a fost considerat de autorități un eveniment suficient de grav, din moment ce nimeni nu s-a sinchisit să descâlcească această poveste, iar copiii locuiesc în continuare acolo, fără forme legale și sunt folosiți la diferite munci, după cum declară și localnicii din Broșteni. Casa privată de copii din Broșteni nu are nici acum acreditare de funcționare, iar activitatea orfelinatului pare să fie în continuare o mare necunoscută pentru autoritățile sucevene. Poate în urma sesizărilor depuse de cetățeanul american Cecil Pagel la reprezentanții statului din București se va face lumină în acest caz, iar cei vinovați vor fi trași la răspundere. (Cristina RUSTI)

Vezi si

 Șomuz și Foresta și-au împărțit punctele în derbyul local de la Fălticeni

Șomuz și Foresta și-au împărțit punctele în primul derby sucevean din actuala ediție de campionat …

33 comments

 1. Păi tocmai… Nici eu nu am spus că ce se face, se face din bani proprii. Și da, sunt și părți bune și părți rele. Dar de ce le scoatem la înaintare numai pe cele rele? Și multe din lucrurile scrise în textele apărute până acum sunt exagerate și altele neadevărate. De ce să nu recunoaștem?
  Și nici n-am spus că acei copii nu participă la nocio activitate care implică efort din partea lor, dar bătuți cu șurubelnița și apă injectată în mușchi, legați de copaci și înfometați? Să scriem ceva mai plauzibil totuși. 🙂

 2. Dm Carmen mai bine va tineti gura si va vedeti de treaba dumneavoastra
  Nu mai defaimati imaginea acestui camin si a dm-lui Adrian.
  Am fost la grupa dumneavoastra si am participat si eu la asa zisele munci grele ( carat piatra ) Dar stiti destul de bn ca pietrele erau cat punmul unui bebelus si stiti destul de bn cum va faceati treaba ( in loc sa me ajutati stateati pe in lemn si va uitati la noi si vorbeati la telefon ))
  Nu mai loviti in dm Adrian el a fost cu noi si la bn si la greu pe cand multi din alti angajati au plecat si neau lasat balta
  Nu cred ca dumneavoastra vati fi lasat familia si ati fi venit sa stati cu noi atat de mult timp
  Me pare rau ca sa ajuns la asemenea divergente Dar noi copii suntem suficient de bine tratati de dm Adrian si ceilalti angazati ramasi in camin . Rusine sa le fie celor pe care dm Adrian ia ocrotit si lea facut bine si acum acum este acuzat pe nedrept,Dar va veni o Zi cand adevarul va triumfa .

 3. da domnu adrian am lucrat in acel camin dar eu nu am batut nici un copil a fost personal si este inca in camin care bate copii stiti destul de bine acest lucru ,,imi place sa fiu sincera si voi spune adevarul tot timpul fara aberatii cum spuneti ca se fac eu nu sunt platita de nimeni sa spun cea ce stiu eu nu am spus ca ar trebui sa crestem copii lenesi dar ma deranjeaza ca se minte chiar eu am participat cu grupa mica de baietii in haleasa la carat piatra nu inteleg dc se ascund aceste lucruri ,,,,,cadouri sau facut dar pe banii fundatiei nu din buzunarul propriu au fost lucruri bune si lucruri rele dar trebuie sa fim corecti si sa ne recunoastem faptele atat bune cat si rele eu am si acum contact cu copii si parintii am ramas prieteni si in ziua de azi ,,,sesizari ati primit de multe ori la secretariat chiar de la copii ca sunt batuti dar ce putea sa faca mai mult un copil lipsit de putere decat sa spuna ce i s a intamplat ,,,,dvs acuzati tot timpul pe altii ca sunt mincinosi dar este un dumnezeu care ne vede in fata oamenilor ne putem ascunde dar in fata lui dumnezeu vom da un raspuns ,,,

 4. oricine intreaba copiii care stau acum in camin… ei vorbesc…si vor spune ca nu ii bate nimeni,nu ii infometeaza nimeni si nu ii maltrateaza nimeni.
  cei care dau acuma declaratii sunt niste copiii adulti,niste lichele care cred ca daca nu faci nimic pe lumea asta vine banu la tine…de aceea dau si declaratiile alea,pentru bani,ca le da cecil bani pentru asta…sarmanii…dar nu se gandesc decat pe moment …nu si la consecinte ca nu ii duce capul…

 5. Fiecare are cate ceva de zis la acest articol,insa unii spun adevarul pentru ca au stat la acest camin si stiu ca le-a fost mai bine decat acasa,iar altii au luat bani grei pentru a declara niste minciuni.Am stat la acest camin si am, fost bine ingrijit si educat mai binme decat as fi fost acasa pentru ca parintii mei nu aveau posibilitatea de ami oferi ceea ce mi sa oferit la camin…haine,rechizite,tabere,excursii,mancare si desert in fiecare zi si multe altele.
  Vreau sa le spun tuturor celor care sunteti impotriva celui ce va ajutat ca atunci cand se va fac dreptate si se va vedea ca ati mintit cel ce va platit v-a uita de voi si voi ar trebui sa va intoarceti in genunchi in fata lui Panican Adrian sa va cereti iertare pentru minciunile spuse pentru ca acest om este nevinovat si ceea ce a facut pentru acesti copii a facut0o din dragoste….stiu ca o sa ziceti ca doar a avut un salar si a fost rasplatit,dar drumurile,oboseala,stresul si noptile nedormite sa nu mai zic si rusinea care a mancato pentru fiecare copil cand vene un profesor de la scoala si zicea ce nazdravanii faceau unii…toate astea le-a indurat pe gratis k nu a fost platit.
  Toate aberatiile spuse in articole cred ca nici in cel mai mare film de groaza nu le-am vazut da pai in camin care e in centru orasului si toata lumea trece zilnic pe acolo….sunteti buni sa faceti filme de groaza dar nu va folositi de oameni nevinovati pentru propriu vostru film.
  Lasati-va de minciuni si spuneti adevarul k nu va costa nimic.

 6. Pot să spun ca am învățat foarte multe în acest cămin , îi mulțumesc din suflet domnului Adrian Panican și angajaților ca mi-au oferit o educație perfectă … Foi fi recunoscător toată viață mea pentru ca m-au ajutat

 7. Bogdan T/ Bogdan Turica … E mai bine să îți ții gură închisă , după ce ca te știi cu mușca pe căciulă și ai furat tot ce se putea din acel cămin și mai ales din magazia de alimente … Mai comentezi ??? Așa ??? Spune bogdane ,

 8. “Copiii au fost puși la munci “… Incredibil! Cred că au ghibă și bătături în palmă! Din exterior e ușor de vorbit. Înseamnă că trebuie să ne creștem copiii niște trântori.
  Îți dau banu’, spui ce vreau și iese treaba! Foarte bine lucrat, ce-i drept. Jalllnic! Știam că iubiţi adevărul, de ce plătiţi minciuni?
  Nu-i așa, dna Carmen? Așa sunt tratați copiii. Așa erau tratați și când erați educatoarea lor? Despre cadouri, alimente la familiile acestora, haine, drumeții și tabere organizate pentru ei, nu scrieţi? Aţi avea audiență.

 9. nu mai ascundeti adevarul este adevarat ce sa scis in ziar domnu adrian cum spuneti dvs sunteti un om cu mare credinta in dumnezeu ar trebui sa spuneti de cate ori sau facut plangeri la secretariat dar nu ati luat nici o masura acum inteleg de ce va era indiferent pt ca sunteti la fel de murdar pe maini ca acei oameni este un dumnezeu sus si fiecare va plati pt faptele lui ,,,,copii au fost pusi la munci sau ati uitat domnu adrian

 10. Adevarat B.T mai bine taci de cate ori ai furat si ai dus mancare pentru tatal tau ca nu aveati nimic acasa ….
  Acum sunt sectanti dar cand aveai o masa calda si bunuri din belsug plus haine cadouri …. Erau buni huh ? Si astia care dau declaratii … Erau primi la cadouri … Si V.F in frunte cu copii tai furati in fiecare zi de la camin ….. Acum nu iti convine ?
  Costa 200 ron o declaratie :))

 11. Anonim
  Sa nu ai impresia ca Bogdan T e baiatul la care te gandesti. Nici macar nu e un copil. E un adult. Se vede din cum scrie si din cuvintele folosite.

 12. Veniti sa vedeti daca e asa cum spune cristi(balanica )si doamna V.F si multi alti care au fost platiti sa spuna minciuni si sa de.a declarati mincinoase in potria domnului Adrian Panican .acest om si.a lasat copii ,sotia ,sa ne fie sprijin si ajutor .
  Dar cei care au dat declarati si au spus minciuni despre domnu Adrian Panican ,sunt ca acei caini care le musca mana stapanului care ii hraneste .si sa le fie rusine la cei care mananca o paine din acest camin ,rusine …

 13. Ba sa va fie rusine,cum puteti sa spuneti aceste lucruri despre domnu Adrian Panican? Pe mine acest om ma ajutat enorm ,cand am venit la acest camin am avut o problema foarte grava (o tumoare externa )datorita lui am scapat ca daca era dupa domnu Cecil Pagel ,nici in ziua de astazi nu scapam .si credeti.ma sunt de 4 ani in camin ,dar nu am auzit de secventile aste de filme pe care le scoateti voi ,aa si inca ceva doamna V.F,sa iti fie rusine ca mainci o paine si tu si familia ta din acest camin cum poti sa arunci cu vorbe si declarati in acest om care o avut grija de tine si care ti.a luat aparare atunci cand domnu Cecil Pagel a vrut sa te de.a afara

 14. Bogdan T
  Spunele te rog tuturor cum tu aveai cheile de la toate camerele din camin,si cum furai cu amici tai din magazia de alimente in fiecare seara
  Te rog sa_ti tii gura ca in atatia ani cat ai stat in camin ai facut mai multe minuni decat au facut toate generatiile de copii la in loc
  Crezi ca daca acum ai ajuns in Anglia esti marele jmecher.
  Asa ca tineti gura si nu mai tine cu cecil si aliati lui.

 15. Să fim serioși.. De ce se exagerează atât?? Dacă ar fi fost tratați copiii așa, nu se semnala în orașul ăla? Sau căminul e izolat de comunitate? Nu interveneau profesorii: măi, respectivul a lipsit nu știu cât de la școală, sau e plin de vânătăi, e subnutrit, ce se întâmplă? Ce e cu acuzațiile astea plătite, oameni buni? Care e scopul? Să ce? Când ați fost în România, d-le Cecil nu ați semnalat problemele astea? De ce totul a fost ok, până când nu ați mai fost la conducere? Și eu am făcut parte din cămin și nu s-a întâmplat niciodată ce e scris în textul distribuit și la fel de bine știu și cei care acuză, nu-i așa? Să ne fie rușine!

 16. Mai gigi … Spusele lui Cecil sunt doar niște abureli , minciuni pe care nici el nu le crede dacă nu cunoști cazul … Te rog abținere . mulțumesc !

 17. Bine ar fi dacă ar mai trăi țepes … Să tragă în țeapă pe toți reporterii care nu își fac treabă cum trebuie și le place să joace telefonul fără fir ..

 18. Faptele relatate sunt in mare parte reale , de ce oare sar acesti sectanti sa isi apere tartorul? Va spun eu, fiindca Adrian Panican supraevalueaza pretul diferitor lucrari de intretinere a caminului, sau chiar rupe din fondurile pentru mancare si alte consumabile destinate copiilor si isi sustine acolitii care adera la secta din care face parte. Eu am fost in acest camin si am multi prieteni care au locuit ani intregi acolo si pot sustine declaratiile din articol, asa ca nu mai puneti botul la comentariile sectantilor care vor sa isi protejeze parazitismul.

 19. Normal ca , dacă le oferi bani copiilor vor începe să abereze , și să facă din țânțar, armăsar … Îi cunoscut perfect și personal pe Cecil și pe Marian Dicu … Acești doi indivizi au împărțit bani prin broșteni copiilor să dea declarații …
  Marian Dicu m-a chemat pe mine și pe mai mulți la cârciumă la Dna . Cristina Ionescu să dam declarație … Spunea ca dacă mergem ne oferă o anumită sumă de bani

 20. Unde esti tu tepes

 21. se stie ca Cecil Pagel a pierdut afacerea…si acuma urla ca un leu sa distruga tot…
  caminul nu era decat o afacere pentru el…pentru oamenii cu care se plimba prin romania….
  mi-a venit sa rad…cum declarau copiii ca…atunci cand pleca americanu mancarea era rea…ca doar el avea meniu de boss…pai cum nu ca le-a bagat la copii meniu de sinaia si pizza hut …
  cert e ca peste toti sunt oameni multumiti…si oameni nemultumiti.Copii multumiti si copiii nemultumiti….s-a gasit cine sa-i adune pe cei nemultumiti si sa le asculte oful…Ei nu se gandesc ca Cecil Pagel nu da nici doi bani pe ei…sunt buni doar ca ii fac acuma jocul…ca nu se aleg cu nimic…Cecil nu stie decat sa respinga…si la el azi esti bun ca ii faci jocul iar maine eti NOBODY….

 22. Oameni buni nu credeti asemenea aberatii a unui om cu o.minte bolnava CECIL PAGEL….DL Adrian.a facut si face multe pt acesti copii.si pt angajati care au un loc de munca in Brosteni.VF se stie cine este si cum isi face treaba de mantuiala ,adica nimik doar sa treaca luna si sa ia baniii.Cum mai dai ochii VF cu Dl Adrian,nu ti-e rusine,sa fiu in locul tau nici n-as mai veni la munca …rusine VF.rusineeeeee

 23. adevarul doare

  Acest Cecil a dat copiii respectivi afara pentru ca nu se integrau,faceau probleme si acum el ii cauta si ii mituiese sa spuna lucruri neadevarate despre camin…E foarte amuzant cum se schimba declaratiile si acuzatiile de la zi la zi…nu mai aveti ce sa mintiti…
  oamenii si copiii care au dat declaratiile astea sunt ajutati si in ziua de azi….familiile lor primesc alimente si haine de la camin….si ei se gasesc sa declare…rusiiiiine !!

 24. Am citit mereu toate articolele despre aceasta prostie omeneasca a unui om care nu mai judeca ,care mituieste pe cei slabi de ingeri si care pentru bani fac orice. Au trecut acum la alte tratamente cu urzica si surubelnita ….sunt curioasa in urmatorul articol care vor mai fi tratamentele aplicate copiilor…VF cum mai mergi la servici,stiind ca ai mintit impotriva celui care te-a ajutat atat de mult,cariua i-a fost mila de tine si care nu te-a dat afara din serviciu cand dl Cecil i-a zis sa te dea afara ca nu iti faci treaba cum trebuie,ca stai doar la barfa in bucatarie si ca nu poate sta nimeni pe langa tine in ce hal mirosi.Cum mai dai ochii cu acest om? G.P nu ti-a fost rusine sa dai declaratii mincinoase impotriva unui om care te-a ajutat atat de mult,ti-a primit copilul in casa lui proprie,mereu ai venit numai de-a cersitului la camin…Sunt oameni de buna credinta care lucreaza in acest camin inca de la deschiderea lui,care au frica de Dumnezeu si care ar fi putut sa declare ei daca sunt adevarate cele reclamate de dl Cecil.Sunt copiii care constientizeaza ca acest camin este o binecuvantare pentru ei si nu un camin al groazei cum s-a afirmat…Dar asa e….Pe cine nu lasi ca sa moara nu te lasa sa traiesti!

 25. Le era frica cand erau in camin. Dar copiii care dau declaratii acum sunt plecati din camin de ani de zile. De ce dau declaratii tocmai acum? Ganditi,oameni buni, inainte de a scrie sau a vorbi ceva.

 26. Totul e cusut cu ata alba.Copiii vin cu acordul parintilor in acest camin .Pentru ei acest camin reprezinta o rampa spre un viitor.Cei ce nu s-au adaptat,cei carora nu le plac curatenia ,ordinea si scoala tocmai aceia arunca cu vorbe urate.Vorba romanului ”Pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti”.Rusine sa va fie celor ce ponegriti omul care va tinut copilul si la Bucuresti in propria casa.Rusine parintilor care si-au lasat copiii sa fie ,,chinuiti”.Unde erati cand va erau chinuiti copiii???O parte erau la intins mana la Cecil.Si daca au fost atatea nereguli de ce nu au iesit la suprafata inainte sa fie eliminat americanul din conducere?Si VF eu nu v-as fi tinut nici 10 zile.Eu am incredere in Dumnezeu ca adevarul va iesi la lumina si sper ca toti sa fie rasplatiti dupa masura.

 27. Daca ii trata bine nu iesiau asta in public sai trateze asa pe copii lor de animale comunuste ce sunt normal k nu vb saracii de eii k le frica blestematii vas pune pe rug dracilor

 28. Ba sunteti prosti veniti la camin sa vedeti ce sa intampla in camin .
  Nu se intampla cum ziceti voi unchiu adi e bun si nea ajutat cu toate
  Eu sunt de 5 ani de la camin si o sa stau mult si nu am vazut nici odata cum ati spun voi sunteti mincinosi nu ne pune la carat lemne in plus e buna mancarea

 29. Cata nedreptate si cat neadevar poate fi in acest articol. Orice om cu ratiune si coloana vertebrala isi da seama inca de la prima lectura ca sunt doar afirmatii nefondate pe care nimeni niciodata nu o sa le poata dovedi pentru ca nu s-au intamplat. In acest camin lucreaza aproape 30 de oameni. Chiar credeti ca daca s-ar fi intamplat macar un sfert din lucrurile mentionate mai sus nu ar fi existat macar o singura persoana cu inima pentru acesti copii care sa fi sesizat aceste nedreptati?
  De ce acesti copii nu au reclamat relele tratamente la care erau supusi cand au parasit caminul? De ce au inceput sa vorbeasca tocmai acum? E foarte clar ca e ceva necurat la mijloc.

 30. Tomegea vasile

  Mai Gigi, mai bine taci ca nu stii nimic! Dl. Adrian Panican nu a facut asa ceva!!!! Aces Cecil este un impostor care a inselat si prostit multa lume!!! A platit copii “slabi cu duhul” sa spuna asa ceva pentru a scapa de faradelegile pe care le-a facut, dar nu va scapa nepedepsit acest nenorocit. Asa ca mai bine informativa inainte de a spune asa ceva, gigi, sau esti si tu platit de impostor!

 31. ce copii si oameni fara minte….
  copii si oameni care au beneficiat de ajutorul caminului…si a tuturor angajatilor in care acuma lovesc…
  si V.F vai de ea…toata lumea stie ca nu isi face treaba la camin nici cat are de facut…normal ca daca ar fi cineva sa o traga la socoteala ca nu face curatenie in camin….ea face declaratii ca stie multe….ca si toti altii de altfel…care stiu cel mai bine sa vorbeasca despre altii…dar nu si despre ce au ei de facut si nu fac…
  cine nu stie ca acest cecil pagel a mai avut un camin la botosani acum 15 ani a facut exact la fel ca aici….cand nu i-a mai convenit conducerea,i-a dat in judecata si a vrut sa il inchida…dar nu a reusit…
  vor fi puse lucrurile fata in fata si se va vedea ca nu e chiar asa cum se speculeaza…pacat doar ca lumea e naiva si crede….

 32. adevarul doare

  cu bani faci orice domnule Cecil ,mai putin un lucru:nu poti cumpara prietenia si intro zi ai sa vezi ca am dreptate

 33. E simplu : ar trebui aplicate aceleasi tratamente dir. Adrian Panican exact cum a aplicat si el copiilor.