UPDATE: Nouă persoane, la spital după ce s-au intoxicat cu ciuperci. O fata de 11 ani, în comă, dusa la Iasi cu elicopterul

reportersite
17 iunie 2013, 9:45

ciuperci

 

Nouă persoane, între care trei copii în vârstă de 8, 11 şi 17 ani, din mai multe localităţi sucevene, au fost internate la Spitalul Judeţean Suceava după ce s-au intoxicat cu ciuperci, copilul de 11 ani, care se află în stare gravă, fiind transferat cu elicopterul SMURD la o clinică din Iaşi.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, medicul Tiberius Brădăţan, a declarat, luni, că în cursul serii de sâmbătă o femeie în vârstă de 50 de ani şi un tânăr de 18 ani, din aceeaşi familie, au fost internaţi la secţia de terapie intensivă a spitalului, cu diagnosticul „intoxicaţie acută cu ciuperci”.

De asemenea, duminică după-amiază a fost internat în secţia de pediatrie a spitalului un băiat în vârstă de 8 ani din Suceava, tot cu intoxicaţie cu ciuperci, iar în seara aceleiaşi zile a mai fost internat un bărbat de 46 de ani din localitatea Mihoveni, cu acelaşi diagnostic.

Potrivit sursei citate, o fetiţă în vârstă de 11 ani din Mălini şi bunicul acesteia, în vârstă de 62 de ani, au fost aduşi la Unitatea de Primire a Urgenţelor duminică seară, la câteva ore după ce au mîncat ciuperci, iar întrucât fetiţa era în stare gravă, fiind în comă, a fost solicitat un elicopter SMURD care a transportat-o la o clinică din Iaşi.

Totodată, duminică seară au mai fost internaţi cu intoxicaţie cu ciuperci un adolescent de 17 ani din localitatea Pâraie, o femeie în vârstă de 42 de ani din Suceava şi o altă femeie în vârstă de 25 de ani din localitatea Capu Câmpului.

Medicul Tiberius Brădăţan a spus că majoritatea pacienţilor aveau simptome digestive, iar cei aflaţi în stare mai gravă aveau şi simptome neurologice.

El a precizat că toţi pacienţii, inclusiv fetiţa transferată la clinica din Iaşi, sunt în stare stabilă.

Alte cinci persoane au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava în urmă cu o săptămână, având nevoie de îngrijiri medicale după ce au mîncat ciuperci culese din pădure, informeaza Mediafax.