Friday , June 14 2024

UPDATE: Nouă persoane, la spital după ce s-au intoxicat cu ciuperci. O fata de 11 ani, în comă, dusa la Iasi cu elicopterul

ciuperci

 

Nouă persoane, între care trei copii în vârstă de 8, 11 şi 17 ani, din mai multe localităţi sucevene, au fost internate la Spitalul Judeţean Suceava după ce s-au intoxicat cu ciuperci, copilul de 11 ani, care se află în stare gravă, fiind transferat cu elicopterul SMURD la o clinică din Iaşi.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, medicul Tiberius Brădăţan, a declarat, luni, că în cursul serii de sâmbătă o femeie în vârstă de 50 de ani şi un tânăr de 18 ani, din aceeaşi familie, au fost internaţi la secţia de terapie intensivă a spitalului, cu diagnosticul “intoxicaţie acută cu ciuperci”.
De asemenea, duminică după-amiază a fost internat în secţia de pediatrie a spitalului un băiat în vârstă de 8 ani din Suceava, tot cu intoxicaţie cu ciuperci, iar în seara aceleiaşi zile a mai fost internat un bărbat de 46 de ani din localitatea Mihoveni, cu acelaşi diagnostic.
Potrivit sursei citate, o fetiţă în vârstă de 11 ani din Mălini şi bunicul acesteia, în vârstă de 62 de ani, au fost aduşi la Unitatea de Primire a Urgenţelor duminică seară, la câteva ore după ce au mîncat ciuperci, iar întrucât fetiţa era în stare gravă, fiind în comă, a fost solicitat un elicopter SMURD care a transportat-o la o clinică din Iaşi.
Totodată, duminică seară au mai fost internaţi cu intoxicaţie cu ciuperci un adolescent de 17 ani din localitatea Pâraie, o femeie în vârstă de 42 de ani din Suceava şi o altă femeie în vârstă de 25 de ani din localitatea Capu Câmpului.
Medicul Tiberius Brădăţan a spus că majoritatea pacienţilor aveau simptome digestive, iar cei aflaţi în stare mai gravă aveau şi simptome neurologice.
El a precizat că toţi pacienţii, inclusiv fetiţa transferată la clinica din Iaşi, sunt în stare stabilă.
Alte cinci persoane au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava în urmă cu o săptămână, având nevoie de îngrijiri medicale după ce au mîncat ciuperci culese din pădure, informeaza Mediafax.

 

Vezi si

USV, în primele 1.500 instituții de învățământ superior la nivel global, potrivit clasamentului Times Higher Education – Impact Rankings 2024

Clasamentul Times Higher Education (THE) – Impact Rankings, ediția 2024, poziționează Universitatea ”Ștefan cel Mare” …

error: