Monday , May 23 2022

Conducerea Spitalului Județean a investit peste 700.000 de euro în noua Stație de Sterilizare

Din acești bani a fost achiziționată aparatura de ultimă generație necesară unei astfel de stații, dar au fost și recompartimentate spațiile existente și reorganizate circuitele pentru o mai bună desfășurare a activității  

vasile rimbu - SJU (2)

După cum reiese din declarațiile managerului celei mai mari unități spitalicești din județ, economistul Vasile Rîmbu (foto), Spitalul Județean Suceava are una dintre cele mai moderne stații de sterilizare din țară, pentru dotarea căreia s-au cheltuit peste 700.000 de euro. Din acești bani a fost achiziționată aparatura de ultimă generație necesară unei astfel de stații, dar au fost și recompartimentate spațiile existente și reorganizate circuitele pentru o mai bună desfășurare a activității. Stația Centralizată de Sterilizare dispune de două mașini de spălat și dezinfectat automate, cu un sistem automat de trasabilitate bazat pe identificare prin radiofrecvență, la care se adaugă și un sterilizator cu abur de mică capacitate, unul mediu și două de capacitate mare. In noua Stație de Sterilizare există și o imprimantă și un cititor de cod de bare, dar și o stație de tratare a apei și de dedurizare. Instrumentarul chirurgical va ajunge în zona de decontaminare, unde va fi spălat și dezinfectat, după care va urma sterilizarea propriu-zisă. Instrumentarul va fi apoi împachetat și repartizat secțiilor de unde provine, după cum a explicat inginerul biomedical Dragoș Vicoveanu, de la primirea materialelor și instrumentarului chirurgical în zona de decontaminare, la spălarea și înalta dezinfecție a acestora, până la procesul propriu-zis de sterilizare și depozitarea acestora în zona sterilă pentru a fi distribuite beneficiarilor, respectiv secțiilor și compartimentelor medicale, sălilor de nașteri, sălilor de pansament și tratament, ambulatorii de specialitate, precum și blocului operator. (C.R.)

 

Vezi si

Niculai Barbă: Pregătim pentru județul Suceava un calendar de vară deosebit, plin cu evenimente culturale de top și oferte turistice „de poveste”

Seria evenimentelor va începe pe 2 iunie cu Festivalul Internațional „Ciprian Porumbescu”, care va fi …