Friday , May 10 2024

Cei cinci traficanţi de droguri care aveau clienţi peste 300 de tineri din Suceava rămân după gratii

Contestaţiile lui Răzvan Percec, Alexandru Huţuleac, Andrei Iulian Lungoci, Romeo Mihăiţă Roman și Iosif Marian Grijincu au fost respinse de judecătorii de la Curtea de Apel Suceava, astfel că cei cinci rămân în continuare în arestul IPJ Suceava. Ei sunt acuzaţi că au pus bazele unei reţele de traficanţi de droguri ce alimenta cu etnobotanice peste 300 de tineri din Suceava

 traficanti 2


Curtea de Apel Suceava a respins contestaţiile înaintate de inculpaţii Răzvan Percec, Alexandru Huţuleac, Andrei Iulian Lungoci, Romeo Mihăiţă Roman și Iosif Marian Grijincu, împotriva deciziei luate de judecătorii de la Tribunalul Suceava, care au dispus în urmă cu o săptămână arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.
La data de 13 iulie 2016, poliţiștii și procurorii DIICOT au descins la membrii unei grupări infracţionale, care timp de trei ani ar fi vândut droguri pe raza judeţului Suceava, obţinând sume importante de bani. Pe parcursul cercetărilor au fost identificaţi 22 de membri, au fost făcute 10 constatări în flagrant și au fost depistate terenuri și case, autoturisme de lux și conturi bancare deschise în străinătate.
Poliţiștii Serviciului Antidrog din cadrul BCCO Suceava, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, au desfășurat miercuri, 13 iulie 2016, 19 percheziţii domiciliare, 18 în judeţul Suceava, mai ales în zona Rădăuţi, și una pe raza judeţului Harghita, fiind puse în executare 24 de mandate de aducere.
Din cercetări a reieșit că un grup infracţional organizat ar fi acţionat pe raza municipiului Rădăuţi, judeţul Suceava, pe linia traficului de substanţe interzise, cu precădere substanţe cu efect psihoactiv – etnobotanice.
Pe parcursul cercetărilor, au fost reunite 13 dosare penale, fiind făcute cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive și trafic de droguri de mare risc. Anchetatorii au identificat 22 de membri ai grupului infracţional organizat, aderenţi sau sprijinitori ai acestuia.
Au fost făcute 10 constatări în flagrant, privind activităţi legate de traficul cu substanţe interzise, totalizând peste opt kilograme de astfel de substanţe. Au fost depistate bunuri imobile achiziţionate sau construite de către liderii grupului infracţional organizat, reprezentând terenuri și case, 15 autoturisme de lux, precum și conturi bancare deschise în străinătate, în care aceștia ar fi trimis sume importante de bani.
Grupul infracţional organizat ar fi fost iniţiat și constituit, începând cu luna martie 2013, de doi bărbaţi și ar fi fost coordonat de un al treilea, care ar fi primit, din Slovacia, 31 de colete cu substanţe interzise.
De asemenea, poliţiștii și procurorii au depistat că liderul grupării ar fi comercializat, prin intermediul altor membri, un colet de 15.226 de grame de substanţe interzise, ce conţinea aproape 127.000 de pliculeţe, cu suma de 25 de lei pliculeţul. Membrii grupului infracţional organizat ar fi fost sprijiniţi, în activitatea lor infracţională, de către partenerele de viaţă, soţii și concubine.
În timp, în gruparea infracţională au fost racolaţi tineri de încredere, așa-numite „săgeţi”, care să vândă substanţe interzise, preţul per pliculeţ crescând de la 25 la 40 de lei. În urma investigaţiilor s-a stabilit că numărul clienţilor de încredere este de peste 300.
La activităţi au participat poliţiști din cadrul IPJ Suceava și IPJ Botoșani, SCCO Bistriţa și SCCO Harghita, precum și jandarmi. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR și al DIPI. (Dănuţ ZUZEAC)
 

Vezi si

CNAIR pregătește reabilitarea drumului de la Suceava până la noul pod de la Zvoriștea

19 kilometri din drumul național care leagă Suceava de Dorohoi vor fi reabilitați, dar vestea …