Saturday , June 22 2024

Cantina internat de la CN Petru Rareș va fi finalizată în septembrie

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a vizitat în cursul zilei de miercuri, 22 mai, și șantierul de la cantina-internat a Colegiului Național „Petru Rareș”.

Clădirea a fost inclusă într-un proiect de „creștere a eficienței energetice”, în valoare de 10,7 milioane de lei, lucrările aferente proiectului finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) fiind în derulare, termenul de finalizare asumat prin contract este 15 septembrie 2024.

Obiectivul specific al proiectului îl constituie renovarea energetică a clădirilor publice în vederea reducerii minime a consumului de energie cu cel puțin 50% în comparație cu consumul anual de energie pentru încălzire dinainte de renovare pentru fiecare clădire, lucru care va trebui să asigure o reducere a consumului de energie primară de cel puțin 30% (renovare moderată) și de cel puțin 60% (renovare aprofundată) în comparație cu situația anterioară renovării”, a explicat Lucian Harșovschi.
secretarasite

Prin proiect vor fi instalate – ca de altfel la mai multe proiecte de acest fel finanțate prin PNRR – și două puncte de reîncărcare pentru vehicule electrice.  „Corpul de clădire este racordat la utilități (apă, canalizare, electricitate) și este branșat la sistemul centralizat de termoficare și va fi încălzit cu ventiloconvectoare. De asemenea, prin proiect s-a prevăzut procurarea și montajul unui kit fotovoltaic, pompe de căldură și două puncte de reîncărcare pentru vehicule electrice Cantina va fi echipată cu un calandru, mașină de spălat și o serie de dotări după cum urmează: linie caldă cu dulap, cuptor electric convecție, robot profesional legume, hotă electrică, ladă frigorifică, mixer profesional, vitrină frigorifică”, a mai spus Lucian Harșovschi. (D.P.)

Vezi si

Aeroportul Sucevei rămâne pe locul 5 ca număr de pasageri la nivel național

Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava continuă să se poziționeze pe al cincilea la nivel …