Thursday , February 9 2023

Burse de 1.800 de lei pe lună pentru 20 de doctoranzi de la Universitatea “Stefan cel Mare”

Cei 20 de doctoranzi de la USV iau parte la proiectul “Excelenţă interdisciplinară în cercetarea ştiinţifică doctorală din România – EXCELLENTIA”, prin intermediul căruia le este încurajată munca de cercetare. Conferinţa de lansare a proiectului se desfăşoară astăzi, de la orele 10:00, la USV

 
usv [800x600]


 
Universitatea “Stefan cel Mare” din Suceava este beneficiar în cadrul unui nou proiect “Excelenţă interdisciplinară în cercetarea ştiinţifică doctorală din România – EXCELLENTIA” în parteneriat cu Centrul de Cercetări Financiare şi Monetare al Academiei Române “Victor Slăvescu” din Bucureşti, în calitatede Solicitant şi Universitatea “Valahia” din Târgovişte. Proiectul vizează dezvoltarea elitistă a 90 de  doctoranzi din România înmatriculaţi în anul I de studii universitare de doctorat pentru anul universitar 2014-2015, prin intermediul unei abordări comprehensive, coezive şi sustenabile, orientată spre excelenţă, interdisciplinaritate şi sincronizare europeană in cercetarea ştiinţifică doctorală. Universitatea “Stefan cel Mare” din Suceava participă cu 20 de doctoranzi, înmatriculaţi la domeniile economie, filozofie şi filologie. Pe parcursul celor şase luni de derulare a proiectului, doctoranzii vor beneficia de: cinci luni bursă pentru susţinerea activităţilor doctorale în ţară în valoare de 1.800 lei/lună, bursă mobilitate internaţională în cuantumul a 4.200 lei/lună pentru maxim două mobilităţi, decontarea taxelor de participare la manifestări ştiinţifice în cuantumul a 900 lei/doctorand, Cazare manifestări ştiinţifice internaţionale în cuantumul a 450 lei/noapte, cazare manifestări ştiinţifice naţionale în cuantumul a 160 lei/noapte, transport dus-întors către instituţia la care se efectuează mobilitatea transnaţională în cuantum de 2.000 lei, transport manifestări ştiinţifice internaţionale în cuantumul a 2.000 lei pe deplasare, transport manifestări ştiinţifice naţionale în cuantumul a 300 lei pe deplasare, precum şi alte facilităţi în vederea susţinerii muncii de cercetare. Asistenţa financiară nerambursabilă este de maximum 3.530.985,85 de lei iar termenul de finalizare este 31 decembrie 2015.
Conferinţa de lansare oficială a proiectului strategic ”Excelenţă interdisciplinară în cercetarea știinţifică doctorală din România – EXCELLENTIA” se desfăşoară astăzi, 31 iulie 2015, ora 10.00, în Aula corpului E din cadrul Universităţii “Stefan cel Mare” din Suceava. Proiectul îşi propune dezvoltarea elitistă a  90 de doctoranzi din România înmatriculaţi la doctorat în anul I de studii 2014/2015, din care 20 la universitatea suceveană din domeniii socio-economice şi umaniste. Proiectul a fost construit în parteneriat interregional între: solicitantul, care este Centrul de Cercetări Financiare şi Monetare al Academiei Române “Victor Slăvescu” şi partenerii: Universitatea “Valahia” din Târgoviște şi Universitatea “Stefan cel Mare” din Suceava. La Conferinţa de lansare a proiectului sunt invitaţi să participe echipa de implementare a proiectului,grupul ţintă al proiectului, partenerii sociali, mediul academic, mass-media locală şi naţională. (O.S.)

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …

One comment

  1. Cu ce contribuie concret acesti doctoranzi ?Ei primesc bani,grade dar care sunt beneficiile create de ei?ZERO!pLIN DE DOCTORI ;I INDUSTRIE,ECONOMIE ,…ZERO.BANI ARUNCA’I PE ..FOC!