Friday , December 9 2022

Botoşăneanul care l-a înjunghiat pe consilierul local din Milişăuţi a fost trimis în judecată

cutit

 Constantin Harcotă, de 27 de ani, a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor. Acesta este acuzat că l-a înjunghiat cu un briceag pe şeful său, Constantin Avram, consilier local din Milişăuţi, care i-a reproşat faptul că a băut prea mult şi nu i-a hrănit peştii din păstrăvărie

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Constantin Harcotă, de 27 de ani, din judeţul Botoşani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor.
Din probele administrate în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a reieşit faptul că în seara zilei de 11 mai 2014, Harcotă fiind sub influenţa băuturilor alcoolice a intrat în conflict cu şeful său, Constantin Avram, de 53 de ani, consilier local din Milişăuţi, care l-a certat că a băut prea mult şi nu a hrănit peştii săi din păstrăvărie. In acel moment, botoşăneanul a pus mâna pe un briceag şi l-a înjunghiat în abdomen pe Constantin Avram. Victima nu a sunat la 112 să anunţe incidentul, în schimb s-a suit în maşină şi a condus până la Spitalul din Rădăuţi unde rana i-a fost curăţată, iar medicii l-au cusut pe Constantin Avram. Medicul legist a stabilit că bărbatul înjunghiat are nevoie de 25 – 30 de zile de îngrijiri medicale, acesta constatând că după modul în care a acţionat agresorul şi arma folosită de acesta, viaţa victimei a fost pusă în pericol, având noroc că a mers repede la spital. Spitalul din Rădăuţi a anunţat poliţia despre incident, iar poliţiştii au anunţat Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, procurorii reţinându-l pentru 24 de ore pe Constantin Harcotă pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, după care a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de Tribunalului Suceava. Trebuie menţionat faptul că victima Constantin Avram nu vroia să-l reclame pe Harcotă, spunând în primă fază că totul a fost un accident şi că nu vrea să-i facă rău.
Dosarul a fost înaintat, spre soluţionare Tribunalului Suceava.
Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. (C.Z.)

Vezi si

Amendă de 40.000 lei pentru o firmă de dezmembrări auto din comuna Moara

Garda de Mediu Suceava a primit o sesizare privind disconfortul provocat vecinătăților prin zgomot, fum …