Friday , May 24 2024

Femeie din Ilișești, supusă la chinuri înfiorătoare de soț

Vineri seara, femeia, separată de fapt de bărbat, a fost amenințată de acesta cu un topor, a fost scoasă din casă aproape dezbrăcată, târâtă de păr vreo 40 de metri și dusă pe un câmp, la o distanță de aproape 2 kilometri, unde indi­vi­dul a bătut-o, a înjunghiat-o și a încercat să o violeze. Bărbatul a fost prins imediat de poli­țiști, reținut și arestat apoi pentru 30 de zile, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunilor de “lipsire de libertate în mod ilegal”, “tentativă la infracțiunea de viol”, “violență în familie” și “amenințare”.

OBIECTIV a relatat zilele trecute despre un caz cutremurător, în urma căruia  Traian M., un bărbat din Ilișești, a fost arestat preventiv 30 de zile pentru săvârşirea infracţiunilor de  „lipsire de libertate în mod ilegal”, „tentativă la infracțiunea de viol”, „violență în familie” şi „amenințare”, după ce și-a amenințat, bătut și ar fi încercat să-și violeze soția, de care era de fapt despărțit.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au oferit miercuri detalii șocante despre ce s-a petrecut în acea seară la Ilișești.  Din actele de urmărire penală efectuate până în prezent a rezultat că vineri, 20 ianuarie, în jurul orei 21.00, bărbatul  a intrat fără drept în locuința soției sale, de care e despărțit, iar din holul locuinței a luat un topor și i-a adresat soției sale amenințări cu moartea. Apoi a scos-o pe femeie cu forța din imobil și a târât-o, de păr,  împotriva voinței sale, aproximativ 30-40 metri, după care a cărat-o în spate aproximativ doi kilometri. Când a lăsat-o jos, a lovit-o de trei ori cu pumnul în zona umărului drept, în tot acest timp femeia fiind îmbrăcată doar cu o rochiţă fără mâneci, fiind desculţă, fără ciorapi, după care a târât-o din nou pe jos aproximativ 20-30 de metri până au ajuns într-un loc izolat, pe câmp, în zona unui pârâu. A scos apoi un cuțit din buzunarul pantalonilor, a lovit-o pe femeie cu lama cuțitului în zona ochiului drept, la mâna stângă și la antebrațul stâng, amenințând-o în permanență că o va omorî, după care s-a urcat deasupra ei, i-a smuls lenjeria intimă și a încercat să întrețină relații sexuale cu aceasta, evident fără acordul ei.

În urma agresiunilor fizice suferite, persoanei vătămate i-au fost provocate leziuni pentru care necesită 4-5 zile de îngrijiri medicale.

M. Traian a fost prins imediat de polițiști, s-a dispus inițial măsura reținerii pentru 24 ore, acesta fiind prezentat sâmbătă instanței de judecată, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Gura Humorului  a dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive  reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. (O.S.) 

Vezi si

Gheorghe Flutur, la aniversarea PNL: Partidului National Liberal îi revine misiunea de a desăvârși modernizarea României

”PNL continuă astăzi opera înaintașilor de modernizare și dezvoltare a României. Aceasta înseamnă a da …

One comment

  1. pedepsele sunt pre mici , toate trebuie fäcute cu executare , in America pentru aceste fapte se dau ani multi si cu executare.