Tuesday , September 27 2022

Băişanu îi mulţumeşte vechiului aliat de conjunctură, primarul Ion Lungu

Baisanu

Problemele cu unii primari PNL l-au făcut pe liderul liberal, probabil mânat de grija pentru cetăţean, să nu mai lanseze atacuri faţă de primarul Sucevei, ba chiar să îi mulţumească

 
Preşedintele organizaţiei judeţene Suceava a PNL, deputatul Stefan Alexandru Băişanu, i-a mulţumit, ieri, într-o conferinţă de presă, primarului Sucevei, Ion Lungu, fiindcă a acceptat proiectele USL care ar urma să fie finanţate din bugetul local pe 2014. Afirmaţia lui Stefan Băişanu reflectă, cel puţin aparent, o reorientare a liderului PNL la adresa primarului Sucevei care, până nu demult, era ţinta acuzaţiilor. Ba chiar la începutul lunii octombrie 2013, Stefan Băişanu a afirmat că vrea să iniţieze un referendum pentru demiterea primarului Ion Lungu. Ca şi acum, la aceea dată afirmaţiile împotriva lui Ion Lungu au stârnit destul de multă uimire pentru că sucevenilor încă li se întipărise pe retine momentul în care primarul l-a susţinut la scenă deschisă pe Băişanu în alegerile parlamentare, iar Băişanu i-a mulţumit.
De fapt, interesul îşi poartă fesul şi din câte se pare, cel puţin aşa susţin surse din zona administraţiei judeţene, o întâlnire între Lungu şi Băişanu a avut loc la Palatul Administrativ. Se pare că primarul venise să discute cu preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, nişte probleme de buget iar, întâmplător sau nu, liderul PNL se afla în preajmă. Ce au discutat cei doi, în particular, ştiu doar ei şi Dumnezeu, poate un pic şi Nechifor.
Ieri, Băişanu a declarat că, într-adevăr, a avut o discuţie cu Lungu şi a spus că, în principiu, primarul este de acord să preia şi să ducă la bun sfârşit propunerile PNL şi PSD. Deputatul liberal a spus că trebuie să-i mulţumească primarului pentru că a acceptat şi continuarea investiţiilor la mai multe unităţi de învăţământ. Totuşi, liderul PNL nu s-a putut abţine ca în final să nu fie măcar uşor ironic la adresa primarului. „Ii mulţumesc domnului primar Ioan Lungu pentru că a preluat şi acceptat propunerile noaste în interesul cetăţenilor şi este de dorit ca Suceva să fie un municipiu care nu se află în permanentă construcţie, ci un municipiu în care lucrările se şi termină măcar o dată la trei mandate”, a declarat liderul PNL Suceava.
De fapt, Băişanu are unele dificultăţi de comunicare cu primari importanţi din partid, asta însemnând că ei nu vor lupta trup şi suflet pentru un scor bun la alegerile din data de 25 mai. Ambiţiile vechiculate, în media locală, la un moment dat, de peste 40% au fost negate de Băişanu, dar chiar şi un rezultat mai modest, în jurul a 25%, este în continuare greu dacă nu te ajută primarii. Interesant este că majoritatea primarilor PNL, susţin surse din mediul liberal, răspund tot mai greu la telefoanele liderului judeţean. Prin urmare, Băişanu ar putea avea nevoie din nou de Ion Lungu, doar ca aliat de conjunctură, aşa cum a fost şi în noiembrie – decembrie 2012 când candidase pentru un mandat de deputat. De aceea, nu este întâmplător că Băişanu nu l-a mai atacat pe Lungu, ci doar puţină ironie a scăpat la finalul unei declaraţii. Deocamdată, nicio reacţie de la Ion Lungu. (Dan PRICOPE)

Vezi si

O femeie din Ipotești, grav rănită într-un accident în Bulgaria, are nevoie de proteze pentru a putea merge și a-și crește fetița în vârstă de patru ani

Intreaga familie a trecut printr-un crunt accident de circulație, în Bulgaria, în timp ce voiau …