Sunday , September 25 2022

Astăzi este ultima zi de înscrieri în învățământul primar

Aproape 6.000 de părinți și-au înscris copiii în clasa pregătitoare până ieri, la ora 15:30. A doua etapă de înscrieri va avea loc în  perioada 23 martie – 6 aprilie

inscrieri

Astăzi este ultima zi de înscrieri în învățământul primar, din prima etapă. Astfel, până la ora 18:00 părinții își mai pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. O a doua etapă de înscrieri va avea loc în  perioada 23 martie – 6 aprilie 2017.

Până ieri la ora 15:30 erau înregistrate în Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România 5.807 cereri de înscriere în clasa pregătitoare.

Pe data de 17 martie va avea loc procesarea, de către Comisia națională de înscriere a copiilor în învățământul primar, a cererilor-tip de înscriere cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat acest lucru în cererea-tip de înscriere. In perioada 18 – 21 martie vor fi procesate cererile părinților care solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, pe locurile rămase libere, precum și validarea de către consiliul de administrație al unității de învățământ a listei candidaților admiși în această fază. Pe 22 martie va avea loc procesarea de către Comisia națională a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, dar nu au fost admiși din lipsă de locuri și care au exprimat în această fază opțiunea pentru înscrierea în școala de circumscripție. Pe 22 – 23 martie va fi afișată în unitățile de învățământ și pe site-ul Inspectoratului Scolar lista candidaților înmatriculați, ­­numă­rul de locuri rămase libere și lista copiilor neînscriși după prima etapă.

Cea de-a doua etapă de înscrieri în învățământul preșcolar se va desfășura în perioada 23 martie – 6 aprilie 2017. In perioada 7-13 aprilie vor fi centralizate și soluționate de către Inspectoratul Scolar cererile părinților copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ. Tot în această perioadă va avea loc soluționarea de către Inspectoratul Scolar a oricărei alte situații ­refe­ritoare la înscrierea în învățământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul educațional al copilului. (Alexandra IONICA)

Vezi si

DSP a primit 31.100 de doze de vaccin antigripal

Medicii de familie din județ se pot prezenta la sediul Direcției de Sănătate Publică pentru …