Thursday , June 13 2024

78,8% din cei 571 de candidați care au susținut proba scrisă pentru admiterea la Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare” au promovat

Cinci candidați au reușit să rezolve toți itemii și au primit nota 10 – patru dintre ei sunt din județul Suceava și unul din Maramureș. Potrivit clasamentului cu rezultatele de la proba scrisă, 59 de candidați au note peste 9,10, iar primii 217 din lista generală au note peste 8,20. Listele finale ale candidatilor admiși în colegiu vor fi afișate după desfășurarea etapei a II-a, când candidații care au fost declarați ”Admis” la proba de verificare a cunoștințelor și au participat la Evaluarea națională vor fi ierarhizați și repartizați în colegiile naționale militare, în funcție de media finală de admitere și opțiunile exprimate în fișa de înscriere specifică, în limita numărului de locuri.

Peste 500 de elevi au susținut vineri proba de verificare a cunoștințelor la disciplinele Limba și literatura română și Matematică, în cadrul concursului de admitere la Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, pentru anul școlar 2024-2025. Rezultatele au fost publicate la câteva ore de la ieșirea din sălile de examen. Nota obținută la această primă etapă va avea o pondere de 80% din media finală de admitere.

Din cei 571 de candidați prezenți la examen, 450 au promovat, iar 121 au fost respinși, obținând note între 5,8 și 2,80. Rezultă astfel un procent de promovare de 78,8%. Cinci candidați au reușit să rezolve toți itemii și au primit nota 10 – patru dintre ei sunt din județul Suceava și unul din Maramureș. Potrivit clasamentului cu rezultatele de la proba scrisă, 59 de candidați au note peste 9,10, iar primii 217 din lista generală au note peste 8,20.

Rezultatele postate de colegiu nu reprezintă lista finală a candidaților admiși. Listele finale ale candidatilor vor fi afișate după desfășurarea etapei a II-a în baza mediei finale de admitere și a opțiunilor candidaților. Candidații care vineri au obținut minim nota 6,00 la testul grilă, vor participa la a II-a etapă a admiterii. În etapa a II-a, candidații care au fost declarați ”Admis” la proba de verificare a cunoștințelor și au participat la Evaluarea națională sunt ierarhizați și repartizați în colegiile naționale militare, în funcție de media finală de admitere și opțiunile exprimate în fișa de înscriere specifică, în limita numărului de locuri aprobate pentru colegiile naționale militare.

Media finală de admitere se calculează astfel: MFA=0,2 x MA+0,8 x NP, unde MFA= media finală de admitere, MA=media de admitere calculată potrivit formulei stabilită de Ministrul Educației, NP= nota la proba de verificare a cunoștințelor la disciplinele Matematică și Limba și literatura română susținut în colegiu.

Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare” are disponibile 168 de locuri, la specializarea matematică-informatică, cu predare în regim intensiv la limba engleză. (O. NUȚU)

 

 

Vezi si

LUNGU: Harșovschi spunea că nu împarte victoria cu nimeni. Nici înfrângerea să n-o împartă cu nimeni. Din cauza lui s-a pierdut și Consiliul Județean (VIDEO)

”Festivalul democrației” s-a încheiat, trecem la treabă. Așa a început conferința de presă de miercuri …