Thursday , May 9 2024

Cititoarele cardurilor de sănătate au funcţionat cu întreruperi în cursul zilei de ieri

cititoare carduri [800x600]

“S-a început cu stângul, sistemul nu a fost perfectat”, consideră doctorul Irina Badrajan, secretar al Colegiului Medicilor Suceava 

Când totul părea că intră în normal, activarea cardurilor de sănătate începe din nou să dea bătăi de cap medicilor de familie. Pentru că sistemul a dat erori în cursul zilei de ieri, luni, 18 mai, pacienţii au trebuit să aştepte pe lângă uşile medicilor de familie, timpul alocat pentru fiecare consultaţie decalându-se şi îngreunând astfel activitatea cadrelor medicale. “Sistemul nu a funcţionat la parametri normali şi s-a prelungit foarte mult timpul de aşteptare. Consider că s-a început cu stângul, procesul nu a fost perfectat iar acum ne lovim de atâtea probleme”, a declarat doctorul Irina Badrajan, secretar general al Colegiului Medicilor Suceava. Din declaraţiile pacienţilor dar şi a medicilor de familie reiese că sistemul a funcţionat cu întreruperi în cursul zilei de ieri, iar medicii din judeţul Suceava au întâmpinat mari probleme. Ei nu au putut activa cardurile noi dar nici nu au putut valida vreo acţiune în sistem. Din 1 mai, cardul naţional de sănătate a devenit unicul sistem de validare şi decontare a serviciilor medicale în sistemul asigurărilor sociale de sănătate. Acesta face dovada calităţii de asigurat şi confirmă prezenţa asiguratului la furnizorul de servicii medicale. (C.R.)

Vezi si

Nicolae Ciucă și Ligia Deca vor participa, mâine, la lansarea candidaților PNL Suceava 

Liderul național al Partidului Național Liberal și președinte al Senatului, Nicolae Ionel Ciucă, va fi …

One comment

  1. Au dreptate pacientii si doctorii. Odata cu introducerea cardurilor se blocheaza tot mai des sistemul. Cei de la casa de asigurari nu recunosc acest lucru. Sa vina cei de la calculatoare sa se convinga!