13 noi decese confirmate la bolnavi care au fost internați în mai multe secții din Spitalul Județean

31/03/20 ora:8:29am

Luni seara, la ora 22.10. au fost raportate încă 13 decese ale unor persoane confirmate cu noul corinavirus, toate internate la Spitalul Județean Suceava, anunță, luni seara, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Potrivit GCS, toate cele 13 persoane cu vârste cuprinse între 40 și 80 de ani au fost internate în Spitalul Județean de Urgență Suceava.

Cei morți au fost internați în mai multe secții, după cum urmează, nefrologie, boli interne, chirurgie plastică, gastroenterologie.

„Decesele au fost înregistrate în perioada 22 – 29 martie 2020. Data confirmării rezultatelor pozitive către INSP este 30 martie 2020”, potrivit GCS.

Numărul deceselor în România din cauza coronavirusului ajunge la 65, din care 23 au fost raportate la Suceava.

Pana la aceasta socanta raportare, alti 10 suceveni au fost ucis de coronavirus:

Ultimul a fost duminica, 29 martie, cand a fost raportat cazul unui bărbat de 71 de ani din județul Suceava, care avusese contacte cu o persoană revenită din Austria. Testele i-au ieșit pozitive în 26 martie, iar bărbatul a murit duminică, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. Bărbatul avea probleme medicale majore.

La Suceava, primul deces care a fost raportat oficial ca fiind cauzat de COVID-19 a fost anuntat luni, 23 martie, fiind vorba despre o femeie în vârsta de 72 ani, internata în data de 21 martie 2020 în Spitalul Judetean Suceava, cu afectiuni asociate cronice (diabet, boli cardiovasculare). A fost anuntat apoi, in cascada, decesul urmatoarelor cazuri:

– Barbat de 71 ani din Suceava, internat la Spitalul Jude]ean Suceava;

– Barbat de 59 de ani, pacient al Spitalului Judetean de Urgenta Suceava;

–  Femeie 80 ani, pacienta în Spitalul Judetean de Urgenta Suceava;

–  Barbat 71 ani, internat la Spitalul Judetean de Urgenta Suceava;

–  Barbat de 51 de ani din Suceava, care suferea si de obezitate;

–  Femeie 70 de ani, din Suceava;

–  Femeie 70 de ani, din Suceava;

– Barbat 43 ani, transferat de la Spitalul Judetean Suceava si operat în Spitalul de Chirurgie Plastica si Reparatorie Bucuresti. Barbatul a murit sambata, 28 martie. (O.S.)

2 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. viorel 31/03/2020 la ora 7:31 -

    groaznic,trimiteti-mi lista deceselor 53-65 suceava,daca nu este tabu.

  2. Cineva 30/03/2020 la ora 23:01 -

    Este îngrozitor ce se întâmplă la Suceava. Spitalul Judetean Suceava apare ca fiind un loc de exterminare pentru cei internati aici, intre care cei mai mulți sunt cadre medicale, față de care alte cadre medicale, care ar trebui să le acorde îngrijire cu toată atenția și responsabilitatea, se comportă execrabil.