Sunday , January 29 2023

13.000 de suceveni încă nu şi-au ridicat cardurile de sănătate. Mai au timp pana pe 1 septembrie

Doar câte 40 de suceveni îşi ridică zilnic cardurile de sănătate de la CAS Suceava. Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate a amânat din nou data de când acest document va fi obligatoriu, tocmai pentru că sunt prea multe persoane care încă nu au intrat în posesia lui  

carduri [800x600]

Deşi sunt aproape 13.000 de carduri de sănătate care încă nu au fost distribuite asiguraţilor din judeţ, se pare că sucevenii nu se prea înghesuie la birourilor CAS pentru a intra în posesia acestor documente, media zilnică a cardurilor eliberate de către CAS Suceava fiind de aproximativ de 40 de carduri. Tocmai din acest motiv, conducerea Casei Naţionale de Sănătate s-a văzut nevoită să amâne din nou implementarea acestui card şi introducerea lui cu titlu de obligativitate, aceeaşi situaţie nefiind singulară doar în judeţul Suceava, ci şi la nivel naţional. Din cele 20 950 de carduri de sănătate returnate de către operatorul poştal la sediul CAS, la începutul lunii ianuarie, până pe data de 30 iulie, au fost distribuite titularilor doar 7.262. Mulţi suceveni au solicitat adeverinţe de înlocuire a cardului pierdut sau deteriorat, în medie prezentându-se pentru acest document, 30 de persoane pe zi. Astfel, de la începutul lunii mai şi până acum au fost eliberate 1.915 de adeverinţe de înlocuire a cardului naţional, pentru asiguraţii care au pierdut sau deteriorat cardul. Alte 655 de adeverinţe înlocuitoare au fost eliberate pentru asiguraţii care refuză în mod expres, din motive religioase sau de conştiinţă, acest card. Aceste persoane primesc o adeverinţă de asigurat cu valabilitate de trei luni, pe care trebuie să o prezinte, în loc de card, atunci când beneficiază de asistenţă medicală, medicamente sau dispozitive medicale. De asemenea, poate fi folosită, în vederea acordării serviciilor medicale, şi adeverinţa înlocuitoare, de către cei cărora li se va emite card naţional duplicat, precum şi adeverinţa sau carnetul de asigurat şi de către persoanele cărora nu le-a fost emis cardul. Alte 234 de carduri naţionale au fost predate către medici de familie din judeţ.
Până la această dată, la nivelul judeţului au fost activate un număr de 212.328 de carduri de sănătate. (Cristina RUSTI)

Vezi si

Amenzi de 10.000 de lei, aplicate unui tânăr de 20 de ani din Mălini prins că transporta ilegal cherestea de 1.100 lei

Vineri dimineață, la Vadu Moldovei, polițiștii au oprit pentru control  o autoutilitară ce transporta material …