Friday , October 7 2022

100.000 de lei pentru studiul de fezabilitate al Terminalului 2 de la Aeroportul “Stefan cel Mare”

In şedinţa de Consiliu Judeţean de ieri s-a aprobat alocarea sumei de 100.000 de lei pentru efectuarea studiului de fezabilitate pentru amenajarea Terminalului 2 de la Aeroportul “Stefan cel Mare” . Acest proiect de hotărâre a fost aprobat după ce, într-o şedinţă anterioară, consilierii judeţeni au aprobat transmiterea unor bunuri din cadrul Centrului Economic Bucovina în administrarea Regiei Autonome Aeroportul “Stefan cel Mare” Suceava

 CEB 1 [800x600]


In şedinţa de Consiliu Judeţean ce s-a desfăşurat ieri, a fost aprobat, în unanimitate, proiectul de hotărâre privind rectificarea Programului de investiţii, cuprins în bugetul de venituri şi cheltuieli al Regiei Autonome Aeroportul “Stefan cel Mare” Suceava, pe anul 2015.
Conform raportului de specialitate al proiectului, având în vedere hotărârea Consiliului Judeţean Suceava sr. 162 din 29 septembrie 2015 privind transmiterea unor bunuri imobile proprietate publică a judeţului Suceava din cadrul Centrului Economic Bucovina, din administrarea Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului Suceava în administrarea Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului Suceava în administrarea Regiei Autonome Aeroportul “Stefan cel Mare” Suceava, pentru a se putea realiza amenajarea unui terminal de pasageri pentru plecări, a unui terminal de pasageri pentru sosiri şi a unor hale de depozitare cargo se impune efectuarea unui studiu de fezabilitate pentru stabilirea soluţiilor tehnice şi a costurilor necesare realizării acestui obiectiv. Pentru a se putea demara procedura de achiziţie s-a propus redistribuirea sumei de 100.000 de lei de la rambursări rate aferente creditelor pentru investiţii, ca urmare a recalculării scadenţarului şi alocarea acesteia pentru realizarea studiului, asigurând prevederea bugetară pentru anul 2015. Cu alte cuvinte, ieri s-a votat redistribuirea sumei de 100.000 de lei pentru a se face studiul de fezabilitate pentru demararea procedurii.
Reamintim că aprobarea transmiterii unei părţi importante din Centrul Economic Bucovina din proprietea publică şi privată a Judeţului Suceava şi administrarea Muzeului Bucovinei respectiv a Direcţiei de administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Suceava, în administrarea Regiei Autonome Aeroportul “Stefan cel Mare” a fost votată în şedinţa de Consiliu Judeţean din data de 29 septembrie a.c. Este vorba în principal despre pavilionul principal – expoziţional precum şi pavilioanele industriale 5, 6, 7 şi 8, cu dotările aferente şi cu suprafaţa aferentă de 64.382 metri pătraţi. Solicitarea a fost justificată, potrivit expunerii de motive semnate de preşedintele CJ Ioan Cătălin Nechifor prin faptul că terminalul existent nu dispune de suficient spaţiu necesar împărţirii fluxurilor de pasageri intern/extern şi totodată nu are capacitatea necesară procesării concomitent a două aeronave, una pentru ruta internă şi alta pentru ruta externă. Transferul de administrare a acestui important patrimoniu către Regia Aeroportului s-a făcut în condiţiile în care constructorul Tehnic Asist cu firmele subantreprenoare au garantat că data de 25 octombrie fixată pentru terminarea lucrărilor de modernizare şi extindere a pistei şi a platformei de îmbarcare-debarcare va fi respectată. (Iulia Greta NIGA)

Vezi si

O polițistă din Cernăuți a murit împușcată în cap de un pedofil pe care încerca să-l rețină în fața unei școli

O polițistă de patrulare, în vârstă de 22 de ani, a fost împușcată în cap, …

One comment

  1. Vad ca aberatiile continua . Orice , numai sa iasa de-o ciorba de burta , cel putin .