Thursday , February 2 2023

10 pui de câine din rasa Ciobănesc de Asia Central, cu urechile și cozile tăiate, descoperiți la un samsar de animale din Rădăuți

Luni, 14 decembrie, polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor fiind în  continuarea cercetărilor care se desfășoară în cadrul unui dosar penal, s-au deplasat în municipiul Rădăuți,  la locuința lui G. P.-M., de 18 ani, unde, cu ocazia cercetării locului faptei, au identificat  10 pui de câine ce aparțin rasei metis de Ciobănesc de Asia Centrală, în vârstă de aproximativ 9 săptămâni, care aveau urechile și cozile tăiate.

La activități au participat și lucrătorii DSVSA Suceava. Au fost emise 10 ordine de plasare a animalelor în adăpost, ce au fost puse în executare de către Asociația “CASA LUI PATROCLE”.

În cauză, se efectuează cercetări față de tânărul respectiv sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau alte scopuri encurative cum ar fi: codotomia și cuparea urechilor”, faptă prev. și ped. de art. 25, alin (1), lit. f) din Legea 205/2004 privind protecția animalelor, de către polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Suceava sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Vezi si

 Activități desfășurate de polițiștii suceveni pentru prevenirea violenței în mediul școlar (FOTO)

În perioada 30 ianuarie –  3  februarie 2023, polițiștii organizează o serie de activități suplimentare …

One comment

  1. Ileana Dumitrașcu

    Personal i-aș tăia urechile , poate așa ar învăța cât rău a făcut.