Saturday , July 20 2024

10 elevi din Bucureşti s-au îmbolnăvit din cauza apei “necorespunzătoare” de la Pensiunea Passiflora, din Mănăstirea Humorului

Pensiunea Passiflora din Mănăstirea Humorului


Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Suceava a demarat o anchetă la Pensiunea Passiflora din Mănăstirea Humorului după ce zece elevi din Bucureşti au ajuns la medicul de familie din localitate cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au servit masa la Pensiunea Passiflora. Copiii s-au cazat la această pensiune alături de alţi 31 de colegi şi însoţiţi de către trei cadre didactice în seara de duminică, 29 iunie. Aşa cum reiese din declaraţiile administratorului pensiunii, Gheorghe Schipor, elevii au fost în ziua de marţi, 1 iulie, într-o excursie în judeţul Botoşani, iar la întoarcere o parte dintre ei au prezentat stări de vomă şi diaree. “Copiii au avut pachete cu mâncare dar mulţi dintre ei au venit cu mâncarea înapoi. Si-au cumpărat de pe drum tot felul de sucuri şi dulciuri. Consider că tot ceea ce s-a întâmplat a fost o întâmplare nefericită pentru că tot ceea ce servim la pensiune este proaspăt”, susţine Gheorghe Schipor, administratorul Pensiunii Passiflora. Autorităţile sucevene au fost sesizate de către părinţii din Bucureşti, îngrijoraţi de starea copiilor lor. Atât Direcţia de Sănătate Publică Suceava cât şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor au demarat o anchetă. Inspectori din cadrul DSP Suceava s-au deplasat la această pensiune şi au recoltat atât probe de apă şi de alimente, cât şi probe de la personalul de acolo pentru a se putea stabili care a fost sursa de infecţie. Rezultatele de laborator în ceea ce priveşte analiza apei au ieşit, aşa cum reise din declaraţia directorului-adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, “necorespunzătoare”. Rămâne ca în cursul zilei de astăzi, miercuri, 9 iulie, directorul DSP, Ludovic Abiţei să comunice măsurile pe care le va lua în ceea ce priveşte situaţia creată la Pensiunea Passiflora. (Cristina RUSTI)

Vezi si

Absolvent al Colegiului Național Militar ”Ștefan cel Mare”, admis primul la specializarea aleasă din cadrul Academiei Tehnice Militară ”Ferdinand I”

Nu doar elevii Colegiului Națiaonal Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc obțin rezultate remarcabile, ci …

One comment

  1. Mihai -Bucuresti

    Administratorul se numeste Schiotis si este un jnapan. Apa care curge la robinete ,miroase ingrozitor atunci cand ploua afara,este si normal ,deoarece fantana de unde vine apa este in apropierea unui paraias mizerabil si in care sunt deversate toate mizeriile de la cei de peste drum ,de sus(tevi de scurgere de la masinile de spalat….se vad sub pod) Eu am stat cazata la acea pensiune de 4 stele,am avut probleme digestive,dar mi-am luat familia si am plecat dupa ce am vazut de unde venea apa cu care ne spalam.Am spus personalului la plecare ,dar ne-au zambit ironic. Daca tot s-a constatat o problema asa grava ,ar fi bine sa fie rezolvata ,nu astupata!