Wednesday , October 5 2022

Scandalul sexual de la CIA afecteaza si NATO

Seful demisionar al CIA, David Petraeus

Preşedintele american Barack Obama a suspendat nominalizarea generalului John Allen, comandantul forţelor aliate în Afganistan, la conducerea NATO, a anunţat marţi Casa Albă, după ce FBI a descoperit o corespondenţă “inadecvată” între el şi o prietenă a şefului demisionar al CIA, relatează AFP.

Generalul american John Allen, comandantul forţelor NATO în Afganistan, este anchetat pentru că a trimis e-mailuri “inadecvate” unei femei din cadrul scandalului sexual în care este implicat fostul director al CIA David Petraeus, a anunţat marţi un oficial american din cadrul Apărării, relatează AFP.

Această informaţie reprezintă o nouă lovitură de teatru în scandalul care a izbucnit în urmă cu câteva zile, după realegerea preşedintelui Barack Obama.

Un oficial din cadrul Pentagonului le-a declarat jurnaliştilor că FBI a descoperit 30.000 de pagini de corespondenţă între generalului John Allen şi Jill Kelley, unul dintre personajele-cheie ale scandaului care l-a determinat pe fostul general şi director al CIA David Petraeus să îşi dea demisia, săptămâna trecută, din cauza unei relaţii extraconjugale.

Kelley a informat FBI că a primit mesaje de ameninţare. În urma anchetei s-a dovedit că Paula Broadwell, biografa şi amanta lui Petraeus, a trimis aceste mesaje. FBI a descoperit ulterior schimbul de mesaje dintre Paula Broadwell şi directorul CIA, care au condus la izbucnirea scandalului.

Aceste informaţii au fost oferite jurnaliştilor la bordul avionului în care se află secretarul american al Apărării, Leon Panetta.

Vezi si

Contraofensiva ucraineană progresează în sud

Autoritățile proruse din provinciile ucrainene Lugansk și Herson au susținut marți că trupele ruse au …