Wednesday , February 28 2024

Jaroslaw Kaczynski: Raportul rus privind accidentul aviatic, un afront la adresa Poloniei

Raportul rus privind prăbuşirea avionului preşedintelui polonez Lech Kaczynski, în aprilie, lângă Smolensk, prezentat miercuri la Moscova, reprezintă “un afront la adresa Poloniei”, a declarat fratele său geamăn, liderul opoziţiei conservatoare Jaroslaw Kaczynski, relatează AFP.

“Acest raport este un afront la adresa Poloniei”, a declarat Jaroslaw Kaczynski, liderul opoziţiei conservatoare poloneze, într-o conferinţă de presă, la Varşovia.

“Aceasta este consecinţa faptului că ancheta a fost lăsată pe mâna ruşilor. Raportul dă vina pe piloţi şi pe Polonia, în mod unilateral şi fără dovezi. Multe întrebări rămân fără răspuns”, a continuat el.

Potrivit raportului definitiv al Comitetului Interguvernamental pentru Aviaţie (MAK), prezentat într-o conferinţă de presă, la Moscova, preşedintele Kaczynski şi alţi oficiali polonezi de rang înalt au exercitat presiuni asupra echipajului avionului, în contextul în care piloţii nu aveau un antrenament suficient, luând hotărârea de a ateriza “în condiţii neprielnice”.

Avionul Tupolev-154 care-l transporta pe preşedintele Lech Kaczynski, pe soţia acestuia şi alţi oficiali polonezi s-a prăbuşit, la 10 aprilie, încercând să aterizeze, în condiţii de ceaţă, lângă Smolensk, în vestul Rusiei. Toţi cei 96 de ocupanţi ai aeronavei prezidenţiale au murit.

Vezi si

NATO şi UE neagă orice intenţie de trimitere a unor trupe în Ucraina

NATO nu are planuri de a trimite trupe în Ucraina pentru a lupta în războiul …