Tuesday , December 6 2022

Japonia declară stare de alertă nucleară după seismul cu magnitudinea de 8,9

Un incendiu a izbucnit la centrala nucleară Onagawa, din prefectura Miyagi, în urma cutremurului devastator ce s-a produs vineri în Japonia. Deşi nu sunt scurgeri radioactive, a fost declarată stare de alertă nucleară.

Unele dintre centrale au fost închise automat niciun material radioactiv nu s-a scurs în exterior în urma acestui cutremur.

Un incendiu a izbucnit la centrala nucleară Onagawa, din prefectura Miyagi, în urma cutremurului devastator ce s-a produs vineri în Japonia. Incendiul a izbucnit în sala turbinelor, potrivit agenţiei Kyodo News.

Deşi nu sunt scurgeri radioactive, a fost declarată stare de alertă nucleară.

Anterior, operatorul de la instalaţia nucleară din Fukushima a raportat o “situaţie anormală”. Instalaţia nucleară a întreprins o închidere de urgenţă.

Sistemele de răcire a reactorului s-au închis la unitatea 1 şi unitatea 2 a uzinei operate de Tokyo Electric Power Co, a anunţat Ministerul Industriei.

O bază a forţelor aeriene din Matsushima a fost aproape acoperită de ape în urma valurilor seismice, relatează agenţia Kyodo.

Cutremurul din Japonia, care a avut o magnitudine de moment de 8,9, a fost urmat în următoarele ore de la producerea lui de mai mult de 30 de replici cu magnitudinea cuprinsă între 5,4 şi 7,1.

Cutremurul de vineri din Japonia, care s-a produs la ora locală 14.46, a declanşat valuri seismice cu înălţimea de zece metri care au măturat coastele prefecturii Myagi. Deşi victimele şi pagubele încă nu pot fi evaluate, este probabil una dintre cele mai grave catastrofe naturale din istoria ţării.

Oficialii niponi se tem că mai multe insule din Pacific au fost acoperite de ape.

Vezi si

Revolte dure în Mongolia din cauza furtului unei cantități uriașe de cărbune. Informații au fost furnizate de China!

Mongolia clocotește de câteva zile din cauza protestelor care devin tot mai violente. Manifestanții care …