Tuesday , May 17 2022

Eroii de la Fukushima: “Vom muri în câteva săptămâni”!

Cei 50 de muncitori care se luptă pentru a ţine sub control situaţia de la centrala nucleară Fukushima, avariată în urma cutremurului şi valului tsunami din 11 martie, se aşteaptă să moară, din cauza radiaţiilor la care sunt expuşi, “în câteva săptămâni”. Este declaraţia făcută de mama unuia dintre bărbaţii care muncesc la Fukushima.

Cu lacrimi în ochi, femeia a acordat un interviu televiziunii americane Fox News: “Fiul meu şi colegii lui au discutat îndelung şi au hotărât că vor muri dacă acest sacrificiu este necesar pentru a salva lumea. Mi-a spus că s-au împăcat cu ideea ca vor pieri din cauza radiaţiilor, pe termen scurt, sau de cancer, pe termen lung. Au ajuns la concluzia că este inevitabil ca unii dintre ei să moară în câteva săptămâni sau luni. Ştiu că este imposibil să nu fi fost expusi unor doze letale de radiaţii”, a spus mama muncitorului în vârstă de 32 de ani.

Muncitorii de la Fukushima au fost rugaţi de conducerea TEPCO să nu discute cu media sau să ofere rudelor detalii despre situaţia de la centrală, pentru a nu induce panică în rândul populaţiei. (sursa: jurnalul.ro)

Vezi si

Guvernatorul Băncii Marii Britanii: Vin preturi ”apocaliptice” la alimente 

Guvernatorul Băncii Marii Britanii a avertizat cu privire la prețurile alimentelor, care vor deveni ”apocaliptice”, …