Monday , November 28 2022

VIDEO. Cutremur de 7,3 grade în largul coastei Fukushima. Japonia a emis alertă de tsunami 

Un cutremur cu o magnitudine preliminară de 7,3 grade a zguduit Japonia. Seismul s-a produs în largul coastei Fukushima, la o adâncime de 60 de kilometri și a fost resimțit până la Tokyo. Autoritățile au emis alertă de tsunami.

De precizat că în Japonia era aproape miezul nopții când a avut loc seismul. Acesta s-a resimțit puternic în Sendai și martorii spun că a fost urmat de o replică puternică, de peste 6 pe Richter. Toate alarmele au început să sune.

Pentru prefecturile Miyagi și Fukushima a fost emisă o alertă de tsunami, fiind așteptate valuri de aproximativ 1 metru. Oamenilor li s-a cerut să stea departe de țărm și cei care locuiesc aproape de apă să se ducă pe teren mai înalt, potrivit Japan Times.

Oamenii din aceste regiuni au simțit cel mai puternic seismul și spun că și la 15 minute de la debut  clădirile încă se mai clătinau.

Cutremurul de azi are loc la 11 ani și 5 zile de la seismul devastator urmat de tsunami care a provocat catastrofa nucleară de la Fukushima. Atunci a avut 9 grade pe scara Richter, fiind considerat cel mai mare din istoria țării. Aproape 16.000 de morți s-au înregistrat ca urmare a seismului din 2011, urmat de tsunami și accident nuclear.

 

Vezi si

“Pleacă, Xi Jinping! Demisia, Partidul Comunist!”. Proteste fără precedent s-au extins în China, din cauza blocajelor Covid 

Protestele izbucnesc în toată China, inclusiv la universităţi şi în Shanghai, unde sute de oameni …