Friday , May 24 2024

Barack Obama acceptă ideea că nu va fi favorit în alegerile prezidenţiale din 2012

Preşedintele american, Barack Obama, a afirmat luni că acceptă ideea că nu va fi favorit în alegerile prezidenţiale din 2012, când va candida pentru un nou mandat de patru ani la conducerea Statelor Unite, dar s-a declarat hotărât să intre în campanie ca apărător al clasei mijlocii.

Întrebat, în cursul unui interviu acordat Yahoo.com şi postului de televiziune ABC, despre un sondaj care arăta că 55 la sută dintre americani cred că el nu va efectua decât un mandat prezidenţial, Obama a răspuns că acceptă ideea că nu va fi favorit, “având în vedere economia”.

Creşterea lentă a pieţei muncii din Statele Unite este încă departe de a fi atins ritmul care să-i permită să recâştige cât mai multe dintre cele peste opt milioane de posturi pierdute din cauza recesiunii din 2007-2009.

Rata oficială a şomajului rămâne foarte ridicată, la 9,1 la sută din populaţia activă. Sondajele recente arată că majoritatea americanilor sunt nemulţumiţi de modul în care administraţia Obama gestionează economia.

“Nu este grav. Sunt obişnuit să nu fiu favorit”, a adăugat Obama, precizând că îşi va construi campania numai pe baza bilanţului său.

“În final, vom afla cine are o viziune pentru viitor pentru a ajuta familiile din clasa mijlocie şi pentru a recuceri visul american”, a subliniat preşedintele.

Vezi si

Un nou sondaj Eurobarometru reflectă opinia și așteptările cetățenilor UE înainte de alegerile europene

Cel mai recent Eurobarometru standard publicat joi pe site-ul Comisiei Europene arată că europenii doresc …