Friday , April 12 2024

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 15 și 29 septembrie, au decis liderii Coaliției

Liderii Coaliției au decis, marți, data alegerilor prezidențiale. Acestea ar urma să fie organizate pe 15 septembrie (primul tur) și pe 29 septembrie (turul doi), au declarat surse politice citate de digi24.ro. După decizia agreată în Coaliție, data prezidențialelor urmează să fie validată și de conducerea Partidului Național Liberal. Social-democrații au validat deja calendarul alegerilor prezidențiale.

sectie de votare indicator alegeri Obiectiv

În urmă cu o săptămână, când au anunțat comasarea localelor cu prezidențialele, Ciucă și Ciolacu au vorbit și despre devansarea alegerilor prezidențiale din luna decembrie în luna septembrie. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, declara că sunt „trei variante: 1-15, 8-22 sau sfârșitul lunii”. La momentul respectiv, liderul PSD spunea că „8-22 ar fi cea mai potrivită” dată.

Au existat speculații în legătură cu mutarea prezidențialelor și cu o eventuală plecare a președintelui Klaus Iohannis pe o funcție importantă la nivel european. Ciolacu a spus însă că „nu există nicio paralelă între eventuala candidatură a domnului preşedinte Klaus Iohannis la funcţia de secretar general al NATO şi faptul că alegerile pentru funcţia de preşedinte au fost stabilite în coaliţie a se desfăşura în luna septembrie”.

Vezi si

15 formațiuni și șapte independenți și-au depus candidaturile pentru europarlamentare

15 formațiuni politice și șapte independenți și-au depus candidaturile pentru alegerile europarlamentare până în 10 …